Navă a Poliţiei de Frontieră, misiune FRONTEX în Marea Egee

Navă a Poliţiei de Frontieră, misiune FRONTEX în Marea Egee

Migranţi pe barcă salvaţi de Poliţia de Frontieră în misiunea Frontex din Mediterană Sursă foto igpf.ro

O navă a Poliţiei de Frontieră Române, din cadrul Gărzii de Coastă, va participa la o misiune de patrulare în Marea Egee, timp de 3 luni. Vasul a plecat din portul Mangalia.

Poliţia de Frontieră Română va participa timp de 3 luni la Operaţiunea Comună POSEIDON 2020, organizată de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX), cu nava maritimă de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă.

Vasul va fi detaşat în Marea Egee timp de 3 luni, din 18 mai până la 14 august. Nava MAI 1103 a plecat în misiune din Portul Mangalia, de la sediul Grupului de Nave Mangalia. 

VEZI VIDEO 

Nava maritimă de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române şi cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul acesteia, vor îndeplini misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare în Marea Egee timp de 3 luni, alături de mijloacele tehnice şi echipajele celorlalte state membre U.E. participante la operaţiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu doi ofiţeri de legătură, care vor menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX. 

Poliţia de Frontieră Română precizează că obiectivul principal al Operaţiunii Comune POSEIDON 2020 este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene. 

„Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni. 

Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia FRONTEX pentru gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al profesionalismului experţilor detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor de frontiera europene, cât şi din partea Agenţiei Frontex. 

Operaţiunea POSEIDON 2020, la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex, iar responsabilitatea informaţiilor din materialul de presă aparţine Poliţiei de Frontieră Române“, transmite Poliţia de Frontieră Română. 

Pe aceeaşi temă: 

Frontex creşte nivelul de alertă şi trimite întăriri la graniţa dintre Grecia şi Turcia, asaltată de migranţi

VIDEO Frontex supraveghează o insulă din Marea Egee cu ajutorul unui zeppelin

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: