Municipiul Constanţa a depăşit incidenţa de 3/1.000 a cazurilor de COVID-19. Cifră record de îmbolnăviri la malul mării

Municipiul Constanţa a depăşit incidenţa de 3/1.000 a cazurilor de COVID-19. Cifră record de îmbolnăviri la malul mării

Foto-Arhivî

Municipiul Constanţa a depăşit luni, 2 noiembrie, incidenţa de 3/1.000 de locuitori, prag care impune noi măsuri restrictive pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Constanţa, în municipiul Constanţa incidenţa a ajuns la 3,5 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori. Cu alte cuvinte, în acest moment sunt 1.096 de persoane testate pozitiv dintre cei 313.223 de locuitori ai oraşului.

Raportarea de la ora 13.00 a Grupului de Comunicare Strategică arată că în judeţul Constanţa, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 375 de noi cazuri de COVID-19.

DSP Constanţa anunţă că anchetele epidemiologice sunt încă în desfăşurare. Ele vor stabili dacă numărul mare de cazuri înregistrat azi la nivelul judeţului Constanţa are la bază, în primul rând, apariţia unor noi focare sau este vorba despre o transmitere comunitară extinsă.

„În ceea ce priveşte rata de 3.5/1.000 de locuitori în municipiul Constanţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este cel care va constata depăşirea pragului de 3/1.000 locuitori. Măsurile cuprinse în Anexa 4, prevăzută în Hotărârea CJSU nr. 51 din 26.10.2020 vor intra în vigoare de îndată prin efectul legii.

Important de precizat este că şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea la bază o analiză epidemiologică efectuată de DSP Constanţa, care va determina ce măsuri se vor lua, exact, în cazul unităţilor de învăţământ din municipiul Constanţa. Până la definitivarea analizei, cursurile în unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa se vor desfăşura, în continuare, după scenariul 2 de funcţionare, cu excepţia celor care deja se află în scenariul 3, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, spun reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Până astăzi, 7.153 de  persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbaţi şi 38 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Citeşte şi:

Moartea unui pacient, anchetată de Poliţie. Bărbatul a murit după o operaţie

Oraşul Ovidiu trece la scenariul roşu. Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările