Municipiul Constanţa va avea 20 de autobuze electrice. Pe ce rute vor circula

Municipiul Constanţa va avea 20 de autobuze electrice. Pe ce rute vor circula

Autobuz electric foto: Bogdan Niţă

Pe lângă cele 20 de autobuze electrice, municipiul va fi dotat cu 20 de staţii de reîncărcare lentă şi 5 staţii de încăracre rapidă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, şi reprezentanţii S.C. New Kopel Car Import S.R.L au semmnat contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice şi staţii de încărcare electrice.

Contractul face parte din proiectul „ Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri ses, Alba Iulia, Buzău, Constanţa, Ploieşti”.

Municipiul Constanţa va primi 20 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 12 metri, 20 de staţii de  reîncărcare lentă şi 5 staţii de încărcare rapidă. Durata contractului este de 24 de luni de la semnare

„Am participat la semnarea contractului de furnizare a 20 de autobuze electrice. Licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost câştigată de o companie care va livra autobuze BYD de 12 metri şi staţiile necesare pentru încărcarea rapidă în cap de linie şi încărcarea lentă în baza CT BUS”, spune bogdan Niţă, directorul companiei de transport din Constanţa.

 Autobuzele BYD vor reconstitui prima axă electrică din transportul public constănţean modern:

 Traseul 100 – Gară - Sat Vacanţă: 12 autobuze

Traseul 100C – Gară - Carrefour: 4 autobuze

Traseul 43M - Gară - VIVO: 4 autobuze

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările