Muncitor căzut de la etajul 4 al blocului la care lucra. Prima ipoteză: S-a dezechilibrat

Muncitor căzut de la etajul 4 al blocului la care lucra. Prima ipoteză: S-a dezechilibrat

FOTO: Arhivă

Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul bărbatului care are 47 de ani. inspectorii ITM au deschis o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul de muncă a avut loc marţi, 25 februarie, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa.

„Victima este un bărbat de 47 de ani, din Constanţa. În timp ce ar fi executat lucrări de construcţii la etajul 4 al unui bloc, acesta s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut pe terasa de la parterul blocului”, transmite IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Conform celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), lucrătotul a căzut de pe platforma etajului 4 şi a fost găsit decedat, pe sol, cu faţa în jos.

„Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încalcate şi, pe cale de consecinţă, răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare”, transmit inspectorii de muncă.

Pe aceeaşi temă:

Accident mortal. Un muncitor a căzut de la 6 metri înălţime, de pe un bloc aflat în construcţie

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe un releu de comunicaţii, de la 50 de metri înălţime

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: