Muftiatul Cultului Musulman a chemat medici DSP la geamii. „Vrem ca enoriaşii să fie informaţi“

Muftiatul Cultului Musulman a chemat medici DSP la geamii. „Vrem ca enoriaşii să fie informaţi“

Musulmani rugându-se, la Geamia Hunchiar din Constanţa Sursa Facebook Refi Ergun

Muftiatul Cultului Musulman din România a decis să organizeze o campanie insolită de informare a enoriaşilor cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea Muftiatului Cultului Musulman din România a început vineri, 11 iunie, la Geamia Hunchiar din Constanţa, urmând să continue apoi şi la alte lăcaşuri de cult musulman din judeţul Constanţa.
 
Campania constă în întâlniri pe care enoriaşii le vor avea cu medici înainte de slujbele de vineri, prilej cu care cei interesaţi pot obţine informaţii legate de procesul de vaccinare chiar de la specialişti.
 
„Ne dorim ca enoriaşii noştri să fie informaţi din surse oficiale, astfel că am luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică şi am decis să organizăm aceste întâlniri vinerea la lăcaşurile de cult, înainte de începerea slujbei“, a precizat muftiul Muurat Iusuf, liderul Cultului Musulman din România.
 
Muftiul consideră că este nevoie de această campanie, el declarându-se public de la bun început un adept strict al regulilor sanitare instituite pe perioada pandemiei.
 
„Este important ca noi toţi să fim în siguranţă pe termen lung şi pentru acest lucru trebuie să ne imunizăm în număr cât mai mare, cu atât mai mult cu cât autorităţile implementează tot mai multe măsuri de relaxare, iar zona noastră se va aglomera tot mai mult în scurt timp ca urmare a deschiderii sezonului estival“, atrage atenţia muftiul.
 
„Faptul că în prezent numărul cazurilor a scăzut considerabil nu înseamnă că pandemia a fost eradicată, aşa cum ne avertizează şi specialiştii care ne îndeamnă în continuare la o atitudine responsabilă. Sper ca acest demers al nostru să fie primit de enoriaşi cu responsabilitate şi toţi cei prezenţi la aceste întâlniri să transmită la rândul lor mesajele specialiştilor în comunităţile de unde vin”, a declarat Muurat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din România. 
 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările