Mohammad Murad spune că va finanţa 15 proiecte de afaceri la malul mării. „Eu nu cred în start-up-uri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Murad foto: Călin Gavrilaş
Mohammad Murad foto: Călin Gavrilaş

Mohammad Murad este în căutarea a 15 parteneri de afaceri pentru cele 15 proiecte pe care le va finanţa la malul mării. Pentru asta este dispus să pună la bătaie până la 5 milioane de euro.

Printre proiectele pe care Murad le va finanţa se numără o fabrică de pâine, o şcoală de arte, o spălătorie, sere, casă de modă, laborator de patiserie/cofetărie, agenţie de turism, cabinet stomatologic, o fermă de pui şi curcani bio şi altele. Toate vor fi realizate pe teritoriul judeţului Constanţa.

Pentru cele 15 proiecte are nevoie de parteneri de afaceri, oameni care să-şi dorească să devină antreprenori şi care sunt dispuşi să muncească pentru businessul lor. De aceea, până pe 27 august, orice doritor poate trimite un CV şi o scrisoare de intenţie pentru a deveni partener de afaceri cu el. 

Proiectul lui Mohammad Murad, denumit „Atelierul de afaceri” va funcţiona astfel: fiecare afacere în sine va fi finanţată cu sume cuprinse între 50.000 şi 500.000 de euro; va fi constituită câte o societate comercială distinctă în care partenerul va primi la început 20% din părţile sociale, iar restul vor fi deţinute de compania sau chiar de Mohammad Murad direct; după un an, în funcţie de performanţe, cota partenerului va creşte până la 50%, putând ca în maximum 3 ani să ajungă asociat unic, cu 100% din părţile sociale. 

„Nu trebuie să căutăm soluţii în Bucureşti sau la Guvern, soluţia este acasă, în Constanţa. Eu nu cred în start-up-uri. Mi-am propus, ca om de afaceri, să întorc o parte din bani şi din experienţa acumulată în comunitate. De ce în Cluj-Napoca se poate, dar în Constanţa nu?”, se întreabă Murad. 

Până acum a primit peste 700 de CV-uri de la persoane dornice să înceapă una dintre cele 15 afaceri propuse de el. „România are nevoie de cât mai multe proiecte mici. Când a început criza economică, mari companii au plecat din ţară şi au rămas tot investitorii români să plătească salarii şi să susţină economia”, a spus Mohammad Murad. 

Cei care vor deveni parteneri de afaceri în cele 15 proiecte trebuie să fie persoane ambiţioase, capabile să muncească mult, capabile să-şi asume iniţiativa, responsabile, perseverente şi buni comunicatori. 

Murad le asigură la început de business şi un venit de 2.000 de euro lunar.

„Auzim peste tot formula: Dacă aş avea bani, aş face aia sau aia… Acum au bani”, spune omul de afaceri. El face apel şi la ceilalţi milionari ai Constanţei să finanţeze proiecte de business, să ajute tinerii cu idei care ar vrea să pună pe picioare o afacere dar nu au bani. 

Dispuşi să se mute în Constanţa

Florentina este din Buzău şi a aplicat pentru trei proiecte ale Atelierului de afaceri: fabrica de pâine, agenţia de turism şi spălătoria. „Am depus pentru trei proiecte. Am o afacere în prezent, dar va trebui să renunţ la ea în scurt timp. Am aplicat pentru un IMM şi durează, iar neavând susţinere o vom închide”, spune ea. 

În cazul în care va fi aleasă partener, Florentina este dispusă să se mute la malul mării pentru a conduce afacerea. Are 20 de ani de experienţă în domeniul acesta şi spune că sunt multe persoane în situaţia ei care aşteaptă o şansă pentru a dovedi ce pot. 

Din Braşov a venit şi Sorin. A iniţiat în urmă cu un an de zile un proiect, o spălătorie textilă. A încercat finanţarea lui pe fonduri europene sau prin start up, dar a fost refuzat. „Am spus că acum trebuie să încerc. Ar fi nevoie de aproximativ 100.000 de euro pentru această afacere”. şi el este dispus să se mute din Braşov în Constanţa pentru a-şi realiza visul de a deveni antreprenor. 

Vă recomandăm şi: 

Turistă venită pe litoral, depistată cu varianta Delta. Un alt pacient infectat cu aceeaşi tulpină a murit

Parcurile eoliene falimentează administraţiile locale. „Punem lacătul pe primărie şi am plecat acasă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite