UPDATE Misiune de căutare pe Marea Neagră. Un velier, cu un cetăţean austriac la bord, a fost dat dispărut

UPDATE Misiune de căutare pe Marea Neagră. Un velier, cu un cetăţean austriac la bord, a fost dat dispărut

Arhivă

Echipajele Gărzii de Coastă şi cele ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au început căutările în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27/28 septembrie. Velierul a fost găsit la 40 de mile marine Est Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Astăzi, la ora 13.10, poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT AALSMEER (pavilion Olanda) la 40 mile marine Est Constanţa, pentru care a fost declanşată operaţiunea de căutare şi salvare.

„Menţionăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi îşi continuă deplasarea către Bosfor.

De asemenea, având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a efectuat cu dificultate.    Precizăm că, acţiunea de căutare a fost declanşată în cursul zilei de ieri de către M.R.C.C. Constanţa, Garda de Coastă participând cu patru mijloace de mobilitate navală, alături de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sub coordonarea M.R.C.C. Constanţa”, spun cei de la Garda de Coastă.

Ştirea iniţială:

În urma solicitării Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C), o navă a Gărzii de Coastă împreună cu o ambarcaţiune aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) efectuează misiuni de căutare în vederea identificării unui velier, pavilion Olanda.

Căutările au început în seara de vineri, 27 septembrie, la 27 de mile marine, Est de Constanţa.

La bordul velierului se află un cetăţean austriac ce intenţiona să ajungă în Bulgaria.

Autorităţile ar fi fost alertate de Ambasada Austriei în România.

Pe aceeaşi temă:

De ce interzice Biserica Ortodoxă practicile Yoga. „Sunt gesturi de venerare a zeităţilor“

Băiatul care îşi doreşte să se ridice singur în picioare. „Am şanse să merg fără ajutor dacă ajung la recuperare“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările