UPDATE Contestaţia lui Mircea Băsescu a fost respinsă de Curtea de Apel. Dosarul lui nu se întoarce la DNA

UPDATE Contestaţia lui Mircea Băsescu a fost respinsă de Curtea de Apel. Dosarul lui nu se întoarce la DNA

Mircea Băsescu ar putea să scape de duba Arestului Capitalei. FOTO: Arhivă

Curtea de Apel Constanţa a respins marţi, contestaţia formulată de Mircea Băsescu la decizia Tribunalului Constanţa de la începutul lunii septembrie. Fratele preşedintelui ceruse ca dosarul său să revină la procurori pentru continuarea cercetărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Băsescu şi avocatul său au astăzi ultima şansă înainte de proces. Apărătorul fratelui preşedintelui susţine că probele administrate în dosar nu ar fi legale, aşa că a cerut magistraţilor întoarcerea cauzei la procurorii anti-corupţie. 
 
Prima instanţă, Tribunalul Constanţa, a respins această contestaţie pe data de 8 septembrie. Chiar şi aşa, avocatul lui Mircea Băsescu a mers mai departe, la Curtea de Apel Constanţa. 
 
Şedinţa programată pentru marţi, 21 octombrie este ultima înainte de începerea procesului. Totul însă se judecă în spatele uşilor închise. Din acest motiv, nici Mircea Băsescu, nici avocatul său nu sunt aşteptaţi la sediul Curţii de Apel. Decizia va fi comunicată ulterior părţilor, iar dacă ea va fi una nefavorabilă lui Băsescu, acesta va afla şi data primului termen în procesul său de corupţie. 
 
Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit o sumă de cel puţin 250.000 euro de la membrii clanului lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mircea Băsescu ar fi dat de înţeles că poate să intervină pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară pentru Sandu Anghel. Acest lucru nu s-a întâmplat şi pentru că familia lui Bercea Mondial nu şi-a recuperat presupusa şpagă l-a denunţat pe Băsescu la DNA. 
 

 

 

Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările