Ministrul Culturii Puiu Haşotti: „Putem interveni doar în restaurarea Cazinoului“

Ministrul Culturii Puiu Haşotti: „Putem interveni doar în restaurarea Cazinoului“

Cazinoul din Constanţa a împlinit 102 ani

Ministerul Culturii îşi asumă un rol consultativ în cazul Cazinoului din Constanţa, dacă acesta va fi renovat. Prezent la Eforie Nord la Şcoala de vară a femeilor liberale, ministrul Puiu Haşotti (muzeograf de profesie si constănţean pe deasupra) a declarat sâmbătă că ministerul nu poate interveni dacă Primăria Constanţa decide să vândă monumentul de patrimoniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Culturii Puiu Haşotti a afirmat că instituţia sa se poate implica în reabilitarea Cazinoului din Constanţa în cazul în care Primăria nu doreşte să-l vândă. În cazul în care Cazinoul va fi vândut, Ministerul Culturii va supraveghea lucrările de restaurare pentru ca acestea să fie realizate conform planurilor iniţiale.

„La Cazino situaţia se judecă în două feluri. Dacă Primăria, Consiliul Local, găsesc de cuviinţă să îl vândă, îl vând, nimeni nu are cum să intervină. Ministerul Culturii este singurul care poate interveni. Fiind o clădire de patrimoniu în clasa A, ministerul va interveni cât se poate de atent şi de permanent ca restaurarea Cazinoului să se facă aşa cum trebuie, conform regulilor şi să se respecte 100% forma iniţială şi de decorurile iniţiale.

În situaţia în care Primăria nu va vinde Cazinoul, Ministerul Culturii se poate implica alături de Primărie, prin Fondul Naţional de Restaurare. Fondul naţional de restaurare dispune de bani, cu care, împreună cu Primăria, poate contribui la restaurarea Cazinoului care să rămână în proprietatea Primăriei. Ministerul Culturii nu va avea pretenţii decât că va fi coorganizator şi corestaurator alături de Primărie", a afirmat ministrul Culturii, citat de Mediafax.Întrebat dacă ministerul ar dispune de 10 milioane de euro pentru reabilitarea Cazinoului, Puiu Haşotti a declarat că este o sumă „cam mare“ pentru Ministerul Culturii, dar că „pot fi găsite soluţii“.

Cazinoul din Constanţa a trecut zilele trecute din nou în administrarea primăriei, la scurgerea unui an de când Ministerul Turismului l-a preluat pentru renovarea sa. Primarul Radu Mazăre a declarat că vrea să vândă edificiul-simbol al oraţului unui investitor străin care are afaceri în domeniu.

Radu Mazăre: „Nu repar Cazinoul!“ GALERIE FOTO

Vizită la Cazinoul din Constanţa FOTOGALERIE

Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa FOTOGALERIE

De ce suferă Cazinoul? Simbolul oraşului intră în reparaţii capitale GALERIE FOTO

Cazinoul din Constanţa revine în administrarea primăriei

Mazăre revine la obsesia lui: vinderea Cazinoului din Constanţa. Mândria oraşului va fi scoasă la mezat

Elena Udrea: „Cazinoul din Constanţa, aproape să ajungă pe mâna samsarilor imobiliari“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările