Migranţi în pericol, pe Marea Neagră. 69 de refugiaţi, printre care şi mai mulţi copii, descoperiţi într-o barcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfugi în apele teritoriale româneşti FOTO Poliţia de Frontieră
Transfugi în apele teritoriale româneşti FOTO Poliţia de Frontieră

Duminică, 13 august, o barcă în care se aflau mai mulţi migranţi irakieni a fost descoperită de Poliţia de Frontieră. Ei vor fi duşi la Mangalia.

O ambarcaţiune aflată sub pavilion turcesc a fost interceptată astăzi, în jurul orei 7.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Aceştia au detectat la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia ambarcaţiunea care avea la bord 69 de migranţi din Irak şi doi facilitatori. Nava se îndrepta spre ţărmul României.

Conform Gărzii de Coastă, ” s-a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte. Nava şi-a continuat drumul şi s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi. Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcaţiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia”.

Cele două persoane care conduceau nava au fost identificate, unul fiind cetăţean bulgar, iar celălalt cipriot. Dintre cei 69 de migranţi, 29 sunt minori, 10 femei şi 30 sunt bărbaţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările.

Cazul de astăzi nu este unul singular, în 2015, 68 de migranţi din Siria, Irak, printre care şapte copii, dintre care un bebeluş de cinci luni, au ajuns în apele teritoriale româneşti pe un sicriu plutitor. Nava tip pescador, având o lungime de 20 de metri, fusese observată în apropierea Capului Tuzla. Imediat, în ajutorul ei au plecat două nave ale Poliţiei de Frontieră.

Ambarcaţiunea plecase din Turcia şi a tăiat Marea Neagră de-a dreptul. Cum a fost furtună pe drum, oamenii nu au mai putut ajunge la toalete şi astfel pe pescador erau urme de vomă şi de excremente. Câţiva dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Apoi au fost amprentaţi şi trimişi la Galaţi.

image

Migranţi salvaţi de Poliţia Frontieră Română în misiunea Frontex din Marea Mediterană Sursă foto igpf.ro

Pe aceeaşi temă:

Refugiaţi sirieni la Constanţa: „Mai bine să murim în război sfârtecaţi de o bombă, decât aici de foame!“

Nava trimisă de România pentru a apăra de migranţi frontiera Europei

O navă de patrulare română din cadrul Frontex a salvat a 100 de imigranţi sirieni, în largul Italiei

Mai mulţi imigranţi au murit de hipotermie în apropierea insulei italiene Lampedusa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite