Migranţi de pe o ambarcaţiune gata să se scufunde, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Migranţi de pe o ambarcaţiune gata să se scufunde, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Migranţi în Marea Egee salvaţi de Poliţia de Frontieră Română Frontex 2017 Sursa PFR

Poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune Frontex în Grecia au salvat 54 persoane care se aflau pe o ambarcaţiune în pericol de scufundare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune Frontex în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Sea”, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 54 de persoane, dintre care 19 copii şi 16 femei, care se aflau pe o ambarcaţiune ce risca să se scufunde. 

Intervenţia a avut loc la 9 septembrie, ora 23.30, când echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observant o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.

„După evaluarea situaţiei la faţa locului şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunile de salvare“, comunică Poliţia de Frontieră.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 54 de persoane, dintre care 19 bărbaţi, 16 femei şi 19 copii, care provin din Siria, Irak şi Afganistan.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit asistenţă, hrană şi apă. Câteva ore mai târziu, migranţii au fost debarcaţi în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice de asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.

Este prima operaţiune de salvare desfăşurată de echipajul navei MAI 1104 de la detaşarea în Grecia (începând cu data de 29 august), când ambarcaţiunea Garzii de Coasta a preluat ştafeta de la nava maritimă MAI 1101, care a desfăşurat acţiuni de supraveghere şi control la frontierele maritime ale Greciei, timp de 4 luni, în perioada mai – august a.c.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale U.E., detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune Poseidon Sea 2017, peste 950 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene. 

Pe aceeaşi temă: 

Sute de migranţi clandestini, opriţi la poarta României. Fugarii cer azil politic în România, dar vor să ajungă în Occident

VIDEO Navă a Gărzii de Coastă, trimisă la frontiera europeană a Mării Egee

 

citeste totul despre: