Mesaj pentru Tânărul de Azi. Tu ce vrei să-i spui?

Mesaj pentru Tânărul de Azi. Tu ce vrei să-i spui?

Proiectul internaţional Mesaj pentru Tânărul de Azi, lansat de Asociaţia Tinerilor pentru România

Proiectul internaţional „Mesaj pentru Tânărul de Azi“ este lansat joi, 15 mai, de la Constanţa, cu ecou în alte 16 oraşe din România şi din Ucraina.

Asociaţia Tinerilor pentru România (ATPR) transmite un „Mesaj pentru Tânărul de Azi“, în perioada 12 – 18 mai, între orele 12.00 şi 18.00, concomitent în 16 oraşe din România şi în oraşul Cernăuţi din Ucraina.

În perioada care coincide cu Săptămâna Naţională a Voluntariatului, voluntarii ATPR îi vor ruga pe trecători să scrie un mesaj „de trezire“ pentru tineri, iar toate sfaturile, împreună cu fotografiile celor care le-au dat, vor fi disponibile pe pagina de Facebook www.atpr.org/fb.

Până la finele anului, toate fotografiile vor fi incluse într-un catalog, iar o echipa de reputaţi cercetători, prieteni şi parteneri ai Asociaţiei Tinerilor pentru România, vor elabora un studio cu privire la mesajele transmise.

În Constanţa, acţiunea va avea loc joi, începând cu ora 14.00, la City Park Mall, în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Proiectul internaţional „Mesaj pentru Tânărul de Azi“ are loc în: Focşani, Craiova, Brăila, Galaţi, Tulcea, Iaşi, Slobozia, Satu Mare, Carei, Bistriţa Năsăud, Suceava, Bucureşti, Giurgiu, Bârlad, Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi în Cernăuţi - Ucraina.

Acţiunea vrea să creeze o punte de legătură între generaţii, legătură care este din ce în ce mai sensibilă mai ales din cauza lipsei comunicării.

„Nu am crezut niciodată că tinerii din ziua de azi sunt reprezentanţii Generaţiei de Tinichea. Am crezut mereu în tineri şi voi crede mereu în ei. Au putere, sunt inteligenţi, cunosc foarte multe lucruri, însă le lipseşte direcţia de dezvoltare, le lipseşte acel mic impuls.

De asemenea, cred că sfaturile şi mesajele generaţiei mai în vârstă sunt vitale, atât pentru restabilirea conexiunilor între cele două generaţii, cât şi pentru responsabilizarea tinerilor“, declară Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care doreşte promovarea şi responsabilizarea tinerilor în viaţa comunităţii.

Vă mai recomandăm

Asociaţia Tinerilor pentru România, noua mişcare culturală din Constanţa

Liceenii, chemaţi la spovedanii în grup. Preoţii vin în şcoli să le asculte păsurile

De ce cărţi au nevoie românii din Basarabia? Iniţiatorul proiectului „Donează o literă“ răspunde

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: