Mercurial de Sărbători. Piaţă bogată şi scumpă la Constanţa
0Piaţa de Sărbători este, la Constanţa, la fel de bogată şi la fel de scumpă ca întotdeauna. Tarabele abundă în fructe, legume, carne, brânzeturi, dar decorul aparte îl reprezintă brazii.
Cu preţuri între 50 şi 200 lei, pomii de Crăciun sunt aduşi din Olanda şi Danemarca - spun comercianţii, dispuşi să mai negocieze cu cât zilele trec. „Luaţi măcar o creangă de brad mai bogată, cu 5 lei, să miroasă în casă a Sărbători“, te îmbie Costin, un vânzător de brazi din Piaţa Tomis III.
Bani să ai, căci marfa nu lipseşte de la precupeţi. Carnea de porc se vinde pentru un preţ minimal de 8,9 lei (rasolul) şi ajunge până la 16,9 lei (muşchiul sau ceafa). Pentru cei care doresc să diversifice meniul au oferta de carne de curcan (14,9 lei), de viţel (18 lei) sau de vită (18,5 lei burta).
„Dacă vreţi carne porţionată mai mare, avem pulpă întreagă. Preţul e cam tot la fel, porcii sunt curaţi, crescuţi şi hrăniţi natural, în ferma noastră din Pecineaga. Dar dacă luaţi mai mult, mai discutăm“, spune vânzătoarea clienţilor care vor să scadă din cheltuieli.
Cea mai ieftină legumă este ţelina (1 leu bucata), la care poţi adăuga morcov (2 lei legătura) pentru o salată uşoară, delicioasă şi recomandată oricând. Sfecla este 2,5 lei, spanacul este 3 lei, păstârnacul este 3,5 lei, roşiile - 5,5 lei kilogramul, fasolea - 7 lei, ciuperci – 10 lei, hranul - 12 lei. Desertul sunt fructele: portocale - 3 lei, pere - 5 lei, struguri - 5 lei, miez de nucă - 29 lei.
Odată cu sezonul Sărbătorilor şi tradiţionala creştere a vânzărilor sunt de aşteptat controale sporite, în această perioadă, din partea autorităţilor sanitar-veterinare.
Pe aceeaşi temă:
Crăciun romantic. Oferte de sejur pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării
Se deschide Târgul de Turism. Oferte pentru vacanţe în ţara lui Moş Crăciun sau pe plaje exotice