Meciuri de paintball, la malul mării

celui căzut, care mi-au depistat ascunzătoarea. Nu este o secvenţă dintr-un film "commando" ori dintr-un program pentru computer, nu este nici vis. Este doar o scenă dintr-un meci de paintball,


celui căzut, care mi-au depistat ascunzătoarea. Nu este o secvenţă dintr-un film "commando" ori dintr-un program pentru computer, nu este nici vis. Este doar o scenă dintr-un meci de paintball, sportul care transformă războiul într-un simplu joc. Toate acestea sunt şi la îndemâna turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoral, astfel de centre de distracţie regăsindu-se în mai multe staţiuni.
Dependenţii de adrenalină, cei cu un spirit competitiv dezvoltat sau cei care vor, pur şi simplu, o distracţie inedită au de ales între mai multe tipuri de terenuri dedicate acestui sport, unele amplasate în natură, altele amenajate special. La Neptun, spre exemplu, arena de paintball este aranjată direct în pădurea de lângă gară, în imediata vecinătate a unităţii de jandarmi. Perimetrul este delimitat de plase şi bannere, astfel încât "războinicii" nu se pot împrăştia în tot crângul. Terenul, dotat şi cu instalaţie de nocturnă, este disponibil la orice oră din zi şi din noapte. Pe lângă arme şi muniţie, organizatorii pun la dispoziţie echipamentul complet de protecţie, format din combinezon, vestă de genul celor antiglonţ, guler special pentru gât, cască cu mască şi ochelari. Un meci care nu se desfăşoară după un scenariu anume nu este limitat ca timp, combatanţii putându-se împuşca până li se termină muniţia. Preţul unei bile cu vopsea este de 4.000 de lei vechi.

Se trage şi în Costineşti
În staţiunea tineretului, două fete drăguţe împart pe promenadă flyere care te îndeamnă senin să-şi împuşti prietenii. Cu bile de vopsea, nu altfel. "Testează-ţi limitele!", te provoacă fluturaşul, care avertizează că vara asta se trage în Costineşti. Terenul, dotat şi el cu instalaţie de nocturnă, a fost organizat la o bază sportivă şi are tot felul de obstacole de lemn, după care se pot ascunde soldaţii de ocazie.

Echipamentele folosite la paintball
Arma poartă denumirea de "Marker" şi are ca sistem de propulsie gazul comprimat - dioxid de carbon (CO2), azot (N2) sau aer obişnuit comprimat - depozitat în cartuşe mici sau într-un rezervor mai mare ataşat puştii. Markerul are, de asemenea, un rezervor pentru bilele cu vopsea. Bilele sunt formate dintr-un miez plin cu lichid colorat, încapsulat în gelatină. Vopseaua, de mai multe culori, este netoxică, biodegradabilă şi solubilă în apă. Echipamentul de siguranţă, obligatoriu la paintball, este format dintr-un combinezon care asigură protecţie la contactul cu bilelele şi cască, mască de plastic pentru faţă şi ochelari.

Scenarii de luptă
Un meci de paintball se poate desfăşura după un anumit scenariu, ales de combatanţi. Acesta poate fi capturarea steagului, care are ca obiectiv final aducerea steagului echipei adverse la baza proprie, împuşcaţi-l pe căpitan - urmăreşte eliminarea şefului inamicilor, apără obiectivul - echipa care atacă va fi desemnată câştigătoare dacă elimină toţi jucătorii adverşi (capturează baza), iar echipa care se apără câştigă dacă nu pierde obiectivul în 30 de minute sau elimină toţi jucătorii adverşi sau SWAT vs Tero - în care echipa care va reuşi să elimine toţi adversarii având cel puţin un jucător neeliminat va fi desemnată câştigătoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: