Mazăre, somat de Vier Pfoten să nu folosească animale la ultima paradă a Carnavalului Mamaia 2014

Mazăre, somat de Vier Pfoten să nu folosească animale la ultima paradă a Carnavalului Mamaia 2014

Radu Mazăre, la circ Foto S.I.

Organizaţia Vier Pfoten solicită primarului Radu Mazăre să renunţe la folosirea animalelor sălbatice în timpul Carnavalului de sâmbătă, 30 august. Apărătorii animalelor califică acest lucru drept abuz asupra animalelor, pe bani publici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten a trimis o scrisoare Primăriei Constanţa prin care solicită eliminarea din programul Carnavalului a defilării cu animale sălbatice deţinute de Circul Americano Vargas. Radu Mazăre va defila, la ultima paradă a verii, costumat în faraonul Ramses al II-lea, iar spectacolul va fi animat inclusiv cu animale de la circ. Organizaţia atenţionează că astfel de manifestări sunt inadecvate din punct de vedere etic şi supun animalele sălbatice unui stres inutil.

„Primăria municipiului Constanţa pune la cale un eveniment care va include o defilare pe străzi a animalelor sălbatice de circ, acţiune menită să creeze un stres enorm acestor animale. Este vorba despre mult mediatizatul Carnaval de pe 30 august 2014, organizat din fondurile municipalităţii. Considerăm drept abuz folosirea animalelor salbatice în reprezentaţiile de circ, cu-atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de o adminstraţie publică şi finanţat din bani publici.

Fundaţia Vier Pfoten denunţă astfel de acţiuni şi le face publice în campania «Stop it! Fără animale sălbatice în circuri», susţinută la nivel naţional si internaţional prin zeci de mii de semnături. Vă solicităm pe această cale să reconsideraţi evenimentul pe care-l pregătiţi pentru 30 august şi să eliminaţi din program defilarea cu animalele sălbatice“, se arată în scrisoarea trimisă de Vier Pfoten către Primăria municipiului Constanţa.

Ce spun apărătorii animalelor

Mobilitatea forţată, prezenţa umană, zgomotele şi mişcările cuştii constituie surse mari de stres pentru animalele sălbatice. Expunerea animalelor sălbatice la condiţii cu care acestea nu sunt obişnuite poate genera comportament agresiv care pune în pericol siguranţa publicului. În cele mai multe cazuri, animalele sălbatice sunt sedate pentru a fi docile.

Prin campania «Stop it! Fără animale sălbatice în circuri», Vier Pfoten expune efectele negative pe care captivitatea în cuşti foarte mici, transportul pe distanţe lungi şi lipsa unei îngrijiri adecvate afectează grav viaţa animalelor sălbatice. Organizaţia atrage atenţia că, în România, modul în care sunt folosite animalele sălbatice în spectacole publice rămâne nereglementat.

„Astfel de evenimente nu au nici un potenţial educativ şi nici distractiv atâta vreme cât implică suferinţa animalelor. Spectacolul în sine reprezintă un factor de risc, atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Îi solicităm primarului Radu Mazăre să-şi reconsidere evenimentul şi să redirecţioneze resursele primăriei în acţiuni care nu afectează animalele“, subliniază Veronica Tulpan, director de Programe Naţionale Vier Pfoten.

Vă mai recomandăm

FOTO Mazăre, regele junglei. Primarul a mers la circ pentru pregătirea ultimei parade a verii

FOTO Încheiere apoteotică a Carnavalului de la Mamaia: Mazăre promite că va ieşi dintr-un sarcofag

Radu Mazăre, faraonul de la malul Mării Negre. La următoarea ediţie a carnavalului, edilul se va costuma în Ramses

EXCLUSIV Radu Mazăre: „Am ales personaje care au domnit mult, au realizat multe şi au iubit mult“

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările