Măsuri anti-caniculă la Constanţa: puncte de prim-ajutor în parcurile din oraş

Măsuri anti-caniculă la Constanţa: puncte de prim-ajutor în parcurile din oraş

Vreme caniculară la malul mării

Primăria Constanţa a amenajat mai multe puncte de prim-ajutor în parcurile din oraşul Constanţa, ca urmare a atenţionării primite de la Centrul Meteorologic Regional  Dobrogea, de cod galben - caniculã şi disconfort termic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Punctele de prim ajutor funcţionează în incinta cluburilor pentru pensionari amenajate în Km 4-5, Far, Tomis III, dar şi în pavilioanele pentru pensionari din zonele Parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski, Parcul Tomis II, Parcul de la Casa de Cultură, Parcul din Faleză Sud (Poarta 6), Parcul Tăbăcăriei - Ţara Piticilor, Piaţeta Badea Cârţan, Parc CET şi Parc Gară.

La aceste adăposturi, constănţenii dar şi turiştii se pot odihni şi vor primi apă dar şi medicamente uzuale. În cazul unui caz mai grav, se va anunţa 112.

În cazul instituirii codului portocaliu sau roşu, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa are în planul său de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat, care va asigura asistenţa medicală de urgenţă.

Vă mai recomandăm:

Pericolul rupt din soare. Cum să ne ferim de insolaţii şi de arsuri

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările