UPDATE VIDEO Maşină căzută într-un lac al Centralei de la Cernavodă. Doi bărbaţi, o femeie şi doi copii au murit. Un alt copil, găsit a doua zi, tot în lac

UPDATE VIDEO Maşină căzută într-un lac al Centralei de la Cernavodă. Doi bărbaţi, o femeie şi doi copii au murit. Un alt copil, găsit a doua zi, tot în lac

Maşina a fost scoasă din apă după patru ore. FOTO Valentin Coteţ

Accident teribil la Cernavodă. O maşină de teren a rupt parapetul de protecţie al unui pod şi a plonjat în apa rece a unui lac de lângă Centrala Nuclerară. Momentul a fost observat de un localnic care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cinci persoane, între care şi doi copii au fost găsiţi morţi în maşină. Un alt copil a fost găsit a doua zi de scafandri.

Accidentul a avut loc la ora 17.30. Un martor susţine că în autoturismul Rover se aflau mai multe persoane.
 
Maşina de teren a rupt o bordură de beton, a distrus un parapet metalic de pe podul peste canal şi a plonjat în apă, în apropierea ecluzei.
 
Forţele de intervenţie spun că apa are o adâncime de peste şapte metri în zonă, iar maşina nu a ieşit la suprafaţă, aşa că a fost nevoie de intervenţia scafandrilor. 
 
Un echipaj al pompierilor militari, două echipaje SMURD, angajaţi ai Gărzii de Coastă şi poliţişti de la Serviciul Rutier au fost trimişi în zonă pentru a ajuta la recuperarea autoturismului. 
 
Abia când maşina va fi scoasă din apă oamenii legii vor vedea care a fost cauza accidentului.
 

UPDATE 20:50 

Scafandrii militari au ajuns la maşina aflată sub apele lacului. Ei spun că vizibilitatea este scăzută, dar pot distinge in interiorul maşinii trupurile a cinci persoane - doi bărbaţi, o femeie şi doi copii.

UPDATE 21:50
 
Forţele de intervenţie au reuşit să scoată maşina din apă. Trupurile neînsufleţite ale celor aflaţi în autovehicul au fost aduse la suprafaţă după aproximativ patru ore. 
 
Micuţii care şi-au pierdut viaţa în accident nu aveau nici zece ani.
 
Şoferul autoturismului se numeşte Memet Vadet. Bărbatul conducea un Range Rover aproape nou cu numărul de înmatriculare CT-08-YLH.
 
Poliţiştii au găsit în maşină o sumă importantă de bani: 6000 euro şi 4000 lei.
 
UPDATE 0:30
 
Rudele victimelor au fost chemate la Morga Cimitirului Central din Constanţa pentru a-i recunoaşte pe cei decedaţi. 
 
Poliţiştii au aflat astfel că şoferul, un bărbat de 44 ani se afla în maşină alături de fata lui de 27 ani şi de cei doi băieţi în vârstă de 19, respectiv 9 ani. Pe bancheta din spate mai era şi nepoţii şoferului - o fetiţă de 5 ani şi un băiat de 11 ani.
 
Familia plecase duminică după-amiază de la Constanţa către Medgidia. Şoferul a ratat însă ieşirea de pe autostradă către Medgidia şi a mers până la Cernavodă. Acolo ar fi vrut să se întoarcă pe Drumul naţional 22C. Nu a mai parcurs decât o scurtă bucată de drum pentru că un pneu al autoturismului a explodat şi acesta a plonjat în lacul de la Centrala Nucleară.
 
Ajunse la morgă, rudele şoferului au declarat poliţiştilor că în maşină mai era şi băiatul de 9 ani care nu a fost găsit. Oamenii legii l-au dat dispărut pe minor.
 
El va fi căutat în cursul zilei de luni. 
 
UPDATE 20 ianuarie, ora 11:30

 

 

Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: