Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Primele manevre de resuscitare FOTO Mediafax

Raluca Butan Ursea, jurnalist constănţean, a fost martoră la tragedia care a zguduit toată ţara de pe lacul Siutghiol, în care au murit patru persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un mesaj postat pe Facebook, ea a povestit cum a trăit evenimentul: „Am fost martor al clipelor dinaintea prăbuşirii în lacul Siutghiol a elicopterului SMURD. Veneam cu maşina dinspre localitatea Ovidiu spre Constanţa şi mi-a atras atenţia zborul "în picaj" al elicopterului.
Părea că pilotul vrea să îl aducă urgent la pământ. Zbura în paralel cu şoseaua.

La scurt timp, deasupra Pomacost, pilotul a reuşit să-l redreseze şi să prindă un pic înălţime. Probabil că a decis să amerizeze cu speranţa că şansele de viaţă ale celor de la bord sunt mai mari. Aflu că EXISTĂ UN SUPRAVIEŢUITOR! Sper ca aşa să FIE TOT ECHIPAJUL! SĂ NE RUGĂM!“. 
 
Cine se afla în elicopterul prăbuşit
 
Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani, căsătorit, un copil - foto dreapta) a absolvit Şcoala Militară în urmă cu 23 de ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.
      
Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 ani, căsătorit, un copil minor - foto dreapta) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani şi absolvise cursurile Şcolii Militare în urmă cu 18 ani.
 
Medicul din cadrul SMURD Constanţa, Laura Vizireanu avea 39 de ani, şi avea un copil minor. Aceasta lucra la SMURD încă din 2008.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările