Marinari abandonaţi pe o navă din Portul Constanţa. Fără salariu, fără hrană, în curând fără combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinari pe nava Ali Bey abandonată în Portul Constanţa Sursa SLN
Marinari pe nava Ali Bey abandonată în Portul Constanţa Sursa SLN

Nava Ali Bey a fost abandonată în Portul Constanţa în 30 noiembrie 2020, cu tot echipajul la bord, neplătit. Marinarii au ajuns să sufere de foame.

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat presa despre situaţia grea în care se află marinarii de pe nava Ali Bey, abandonată în Portul Constanţa. 

„Nava Ali Bey a fost abandonată din 30 noiembrie 2020, cu întregul echipaj la bord neplătit, iar unii dintre membrii de echipaj la bord între 1 si 4 ani. Din acel moment, agentul navei a aprovizionat cu hrană nava şi autoritatea portuară a conectat nava la electricitate de la ţărm, ulterior agentul aducând şi combustibilul necesar până astăzi.

Ieri (luni, 22 martie 2021 - n.n.), echipajul ni s-a adresat pentru a le furniza alimente, deoarece proviziile sunt aproape terminate. Am contactat agentul navei şi i-am cerut să furnizeze alimente la bord, dar agenţia ne-a spus că nu vor mai furniza provizii, îngrijiri medicale şi combustibil, deoarece au cheltuit deja foarte mulţi bani cu nava până acum“, relatează Adrian Mihălcioiu, liderul SLN.

provizii nava

Mihălcioiu a precizat că a facut un apel public către autorităţile responsabile pentru ajutorarea acestui echipaj sirian. „Totodată am şi solicitat Comitetului de Bunăstare pentru asistenţa navigatorilor - Seamens Club - să organizeze o întâlnire de urgenţă, având in vedere situaţia deosebita a navei Ali Bey, acostată în Portul Constanţa.

După vizita la navă, am solicitat organizaţiei de mai sus să aducă mâine (miercuri, 24 martie - n.n.), de urgenţă, provizii de strictă necesitate la bord. Situaţia navei va deveni si mai gravă peste o săptămână, când combustibilul va fi terminat - după cum susţine şeful mecanic al navei“, transmite liderul SLN.

Adrian Mihălcioiu a făcut un apel public către Clubul de asigurare P&I, către The American Club şi către Administraţia statului de pavilion (Panama). „Le-am şi comunicat deja această situaţie pentru a-şi îndeplini responsabilităţile şi de a avea grijă de echipaj până când aceştia vor primi salariile si pot fi repatriaţi în conformitate cu prevederile Conventiei Maritime a Muncii - MLC 2006 - şi certificatele navei (MLC Certificate si actul de nationalitate) valabile la data la care nava a fost declarată abandonată“, a precizat Adrian Mihălcioiu, inspector ITF (Federaţia Internaţională a Transportatorilor). 

Marinari pe nava Ali Bey abandonată în Portul Constanţa Sursa SLN

Marinari pe nava Ali Bey abandonată în Portul Constanţa Sursa SLN

Pe aceeaşi temă: 

Marinarii cer să fie incluşi în etapa a 2-a de vaccinare. „Lucrăm într-un domeniu esenţial, pe nave sau platforme“ 

Doi români se află în echipajul unei nave care a luat refugiaţi la bord. Marinarii, copleşiţi de violenţa migranţilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite