Mamaia, cimitirul tinerilor teribilişti. Tragediile care au zguduit staţiunea-vedetă a litoralului

Mamaia, cimitirul tinerilor teribilişti. Tragediile care au zguduit staţiunea-vedetă a litoralului

Monumentul ridicat la intrarea în staţiune de familia Gociman FOTO Adevărul Constanţa

Staţiunea Mamaia, vedeta litoralului românesc, este pătată de sângele tinerilor teribişti care şi-au găsit sfârşitul în urma unor accidente rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima tragedie din Mamaia s-a petrecut joi seara când doi tineri (Emanuel Coroma şi Adrian Bîcu) au murit după ce au intrat cu autoturismul într-un stâlp de electricitate de pe marginea bulevardului. 
 
Dar nu este singura tragedie care s-a petrecut în staţiunea Mamaia. George Parteca, fiul proprietarului Hotelului Del Mar din Mamaia, a murit într-un groaznic accident de maşină, în ianuarie 2012. 
 
Tânărul în vârstă de numai 24 de ani conducea, pe Bulevardul Mamaia din Mamaia, dinspre Năvodari spre Constanţa, automobilul său Porsche 997 de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare CT 10 XKW.
 
În dreptul Clubului Bellagio din zona Cazino, şoferul a pierdut controlul maşinii şi a ieşit de pe şosea, izbindu-se violent de un stâlp de iluminat. Automobilul s-a răsturnat, provocându-i şoferului leziuni extrem de grave. George Parteca a fost dus în stare comatoasă la Spitalul de Urgenţă Constanţa, unde a murit ulterior. Medicii legişti au stabilit că avea o concentraţie de alcool în sânge de 1,70 la mie. 
 
Tragedia la indigo
 
În februarie 2007, fiul patronului de la Hotel Gociman, George Gabriel Gociman (21 de ani), a murit împreună cu 3 prieteni la sensul giratoriu de la Aquamagic. Şi el conducea tot un Porsche.
 
Accidentul s-a produs în dimineaţa de 18 februarie 2007, la ora 4.15, în staţiunea Mamaia. Unicul fiu al patronului complexului Gociman (fost Sunquest) din Mamaia, George Gabriel Gociman (20 ani) se afla în automobilul său Porsche Cayenne TL 13 GGG, împreună cu trei tineri de vârsta lui: Anca Otilia Matei în dreapta şoferului, Irina Suzana Stancu şi Paul Ştefan Ivănuş pe bancheta din spate.
 
La primul sens giratoriu din Mamaia, şoferul bolidului a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive - peste 200 de kilometri pe oră. Bolidul s-a izbit frontal de un copac pe care l-a retezat, apoi a secţionat un stâlp de iluminat şi a explodat. Din maşină a reuşit să iasă Paul Ivănuş, cuprins de flăcări, apoi George Gabriel Gociman care a făcut doi paşi şi a căzut la pământ, arzând de viu.
 
Iniţial, pompierii au crezut că în Porsche se aflau doar trei tineri. Abia după ce au stins focul au găsit şi resturi dintr-un al patrulea cadavru, al Ancăi Otilia Matei, fiica unui ofiţer de la Poliţia de Frontieră Constanţa. Supravieţuitorul Paul Ştefan Ivănuş a fost transferat la Bucureşti, unde a mai trăit două săptămâni. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările