Mamaia: 33 de dosare penale pentru trafic şi consum de droguri la un festival de muzică

Mamaia: 33 de dosare penale pentru trafic şi consum de droguri la un festival de muzică

Mamaia                                                                                           FOTO: Mariana Iancu

Doar la un singur festival de muzică din staţiunea Mamaia, poliţiştii au întocmit 33 de dosare penale unor traficanţi sau consumatori de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minivacanţa de Paşti şi 1 Mai a fost plină de evenimente pe litoralul românesc, mai ales în cluburile din Mamaia şi în cele din Vama Veche.

Alături de petrecăreţi au fost şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa care, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea consumului şi traficului de droguri de risc şi mare risc , prilej cu care au întocmit 33 de dosare penale, potrivit Legii 143/2000.

„În perioada 25 aprilie - 1 mai, zeci de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au desfăşurat, în cadrul unui festival de muzică electronică din staţiunea Mamaia, activităţi pentru prevenirea şi combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri.

Pe perioada desfăşurării activităţilor, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, dintre care 415 cetăţeni străini. Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanţa, au întocmit 33 de dosare penale, fiind cercetate 34 de persoane, dintre care 18 români, 7 britanici, 6 italieni, un german, un bulgar şi un francez”, transmite IPJ Constanţa.

Dintre cele 34 de persoane cercetate, 4 au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Totodată, poliţiştii au descoperit şi retras din circuitul ilicit mai multe comprimate ecstasy, pliculeţe conţinând cocaină, ketamină, amfetamină, dar şi muguri de cannabis. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa şi al jandarmilor.

Pe aceeaşi temă:

Tânăr din Marea Britanie, drogat în Mamaia. Ieşise pe balcon şi făcea scandal

Campanie antidrog pe plajă: Patronii de cluburi din Mamaia şi Vama Veche, instruiţi de Agenţia Naţională Antidrog

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: