Mama româncei sechestrate şi violate timp de 10 ani într-un beci în Italia: „Tatăl ei a fost student la Facultatea de Drept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Maricela C., tânăra de 29 de ani care a fost salvată de carabinieri dintr-un subsol din Calabria, Italia, a mai fost căutată în urmă cu câţiva ani de mama sa prin Italia.

O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei. 

Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat, a fost victima mai multor abuzuri sexuale, a anunţat joi, 23 noiembrie, presa italiană.
 

Familia Mihaelei locuieşte în comuna Cerchezu, din judeţul Constanţa. Mama sa, Maria Trofoşilă, mai are două fete: Cornelia şi Ancuţa.

Maria Trofoşilă este dintr-un sat din judeţul Vaslui. A venit în Dobrogea când fiica ei, Mihaela Maricela, avea cinci luni, în anul 1988. 

„Tatăl ei, Costică era student la Facultatea de Drept. Eu am doar zece clase, dar a văzut că sunt harnică şi frumoasă şi ne-am luat. Foştii mei socri însă nu m-au vrut, că eram săracă. Atunci, ca să nu îngreunez situaţia părinţilor mei, am luat fetiţa, m-am urcat în tren şi am venit la Cerchezu, unde aveam o soră“, povesteşte femeia. De tatăl copilului a aflat mai târziu că a murit într-un accident rutier.

Aici, în Dobrogea, a găsit un bărbat cu care a mai făcut doi copii, de care s-a despărţit între timp. Nici viaţa fiicei sale nu a fost mai uşoară. „Mihaela a plecat la 2 Mai să lucreze. Acolo a găsit un om cu care a făcut un copil. Familia băiatului era săracă, mama lui aduna de pe la gunoaie. Mi s-a făcut milă şi atunci aveam vaci, păsări şi fata mea a zis că vin să locuiască cu noi, la Cerchezu“, povesteşte femeia. 

image

Imagine din baraca groazei, redată în presa italiană Sursa teleclubitalia.it

Dar problemele au început să apară şi atunci Mihaela a decis să plece în Italia ca să-şi scape familia de sărăcie. Între timp, tatăl copilului i-a dat în judecată pentru custodia celui mic şi a avut câştig de cauză. „Nu mi-am mai văzut nepotul de patru ani, că nu mai am voie“, plânge femeia.

O vreme, Mihaela i-a trimis bani, diverse sume în euro, pentru copilul ei, după care, nimic. Mama sa s-a dus inclusiv în Italia s-o caute. A lipit poze pe stâlpi şi a întrebat în stânga şi în dreapta. Nimeni nu ştia de fata ei. Parcă intrase în pământ.

„Acum, când am aflat că este în viaţă, mi s-a făcut rău când am aflat cum a fost ţinută şi că i-a dat să mănânce din gunoaie“, plânge femeia.

„M-am ţinut de fetele din 2 Mai cu care a plecat în Italia să-mi zică unde este fata mea, dar nu au vrut să-mi spună nimic. Nu mai credeam nimic. Mă gândeam că va veni, că o mai trece un an, doi... Am fost la biserici, am făcut colive şi am dat pomelnice, mă rugam la Dumnezeu să vină fata mea acasă. Unii îmi spuneau: «Fata ta e moartă, are un cap de cenuşă», dar eu niciodată nu mi-am pierdut speranţa că într-o zi va veni“, mărturiseşte mama Mihaelei. 

Mihaela Maricela a fost sechestrată într-o cameră subterană, legată de pat şi a fost abuzată sexual. În urma abuzurilor sexuale, a născut doi copii, care au fost obligaţi să trăiască în aceleaşi condiţii ca mama lor: într-o pivniţă, în spatele unei uşi legate cu lanţuri, fără apă, curent, servicii de igienă, printre şobolani şi şoareci şi cu nişte cartoane pe post de pat.

„Să dea Dumnezeu să fie sănătoşi nepoţii, să ajungă cu bine acasă! Să o văd eu că este bine! Nici nu ştiţi cât de mult mă bucur c-a fost găsită“, a spus mama fetei. 

Primarul localităţii Cerchezu, Ştefan Chelaru, spune că este vorba de o familie dezorganizată. Maria Trofoşilă a făcut trei copii cu trei bărbaţi, între ea şi unul dintre concubini apărând inclusiv probleme legate de pământ, pe care l-a vândut. El îşi aminteşte că, în urmă cu câţiva ani, mama sa a anunţat dispariţia tinerei şi a fost căutată inclusiv de DIICOT.  

Chinul româncei a început în 2007, când a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea femeii de care avea grijă românca, văduvul Aloisio Francesco Rosario Giordano, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a sechestrat-o şi a obligat-o să trăiască în condiţii inumane timp de zece ani. În această perioadă tânăra a fost victima a numeroase abuzuri, trăind un „coşmar care întrece până şi imaginaţia unui scenarist de filme de groază“, scrie presa italiană.

image


Fotografie realizată de carabinieri în beciul din Italia unde a fost găsită tânăra

Carabinierii, la descinderea în beciul în care o femeie din România a fost ţinută prizonieră 10 ani

Te-ar putea interesa şi:

Primele imagini cu românca sechestrată într-un beci în Italia şi abuzată timp de zece ani

Presa din Italia, despre calvarul româncei ţinută captivă 10 ani: „Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă. O punea să-şi mănânce propriile excremente“

Mama româncei sechestrate şi violate timp de 10 ani într-un beci în Italia: „Tatăl ei a fost student la Facultatea de Drept“

Tânără româncă torturată şi sechestrată timp de 10 ani în Italia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite