Mai sunt două zile pentru a oferi gratuit 3,5% din impozitul pe venit. Băiatul care poate fi ajutat să meargă VIDEO

Mai sunt două zile pentru a oferi gratuit 3,5% din impozitul pe venit. Băiatul care poate fi ajutat să meargă VIDEO

Alexandru Rotariu Sursa Facebook Rotariu Alexandru

Doar 4.000 de euro îl despart pe Alexandru de momentul în care va face primii paşi din viaţa lui fără ajutorul cadrului. După 22 de ani, tânărul are nevoie de sprijinul oamenilor pentru această şansă unică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până pe 25 mai, contribuabilii români pot depune cererea privind redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri. Astfel, organizaţiile neguvernamentale pot sprijini diferite cazuri sociale, pot salva vieţi şi schimba destine. 
 
Alexandru Rotariu din comuna Agigea, judeţul Constanţa, este unul dintre tinerii care au nevoie de sprijinul oamenilor. „Trebuie să strâng suma de 4.000 de euro pentru a ajunge din nou la recuperare medicală în Turcia. Domnul doctor fizioterapeut mi-a dat o veste foarte bună: voi scăpa de cadru după ce voi trece de această perioadă de recuperare”, spune Alexandru, tânărul care după 22 de ani de viaţă are şansa să meargă fără niciun sprijin.
 
În luna august, Alexandru Rotariu trebuie să ajungă la clinica Medical Park Gaziosmanpaşa din Turcia pentru a face o lună de recuperare medicală. 
 
Cei care doresc să-l ajute pe Alexandru, inclusiv prin direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit - formularul 230, o pot face în contul deschis de ASOCIAŢIA „DAR CU DAR PENTRU ALEXANDRU“, cod de identificare fiscală 45361463, cont bancar (IBAN) RO15BACX0000002265110000 - lei (telefon 0726.962.259, Liliana Daniela Rotariu, mama lui Alexandru). Aici găsiţi instrucţiunile ANAF de completare a formularului de mai jos
 
 
Alexandru Rotariu sursa foto: FB/Al. Rotariu
 

„Sunt un luptător“

Când a venit pe lume, la 20 august 1999, Alexandru Rotariu promitea să fie un copil vesel şi neastâmpărat. Naşterea a decurs normal, băieţelul avea 3,6 kilograme, dar sechelele unei manevre brutale s-au văzut în scurt timp. Tras de cap fără precauţiile necesare, copilul a suferit o afecţiune gravă care nu l-a lăsat să se dezvolte armonios. La 2 ani şi 8 luni, medicii i-au pus diagnosticul de parapareză spastică şi sindrom cerebelos. De atunci, părinţii lui Alexandru se străduiesc să-şi crească fiul fără ca el să simtă că este altfel, în rău - ci doar altfel.
 
„Eu tratez lucrurile cu optimism, cred în mine că pot face anumite lucruri. Ştiu că nu voi merge niciodată normal, precum ceilalţi copii, dar pot face alte lucruri, mai bine. Gândesc pozitiv, sunt un luptător“ - rezumă Alexandru filosofia sa de viaţă. 
 
A fost nevoie de un şir de intervenţii chirurgicale, în ţară şi în străinătate, pe bani grei, şi de multă tratament medicamentos, şi de multă fizioterapie pentru ca Alexandru să se ridice singur în picioare, fără tremurul istovitor.
 
Alexandru scrie poezii, continuă să zâmbească şi are încredere că viitorul lui încă îl aşteaptă – să fie independent, ca orice tânăr capabil, de vârsta lui. 
 
 
 
Acesta este formularul precompletat pentru Alexandru, care poate fi preluat. Instrucţiunile din ghidul ANAF pentru a completa totul corect le găsiţi aici. 
 


Sursa Facebook Rotariu Alexandru 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările