Lumină Sfântă de la Ierusalim, adusă pe Marea Neagră. Noapte de Înviere cu lumânări şi pască pentru credincioşi

Lumină Sfântă de la Ierusalim, adusă pe Marea Neagră. Noapte de Înviere cu lumânări şi pască pentru credincioşi

Lumina Învierii vine la Constanţa de pe Marea Neagră, adusă de la Ierusalim. Arhiepiscopul Teodosie va purta făclia cu Lumina Sfântă şi va debarca pe faleza Cazinoului din Constanţa, apoi se va îndrepta în procesiune către micul parc arheologic din curtea Arhiepiscopiei Tomisului.

Aici este amenajat altarul de pe care se va ţine slujba din noaptea de Înviere. Credincioşii vor primi lumânări, vor lua Lumină şi vor primi pască, apoi vor intra în Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel, unde se va ţine Sfânta Liturghie, până în zori.

„Este noaptea cea mai importantă a omenirii, noaptea în care Domnul nostru Iisus Hristos învie şi lsă giulgiul în mormânt, îmbrăcând haina de slavă a harului, cu care ne va îmbrăca şi pe noi, cei care vom ajunge la dreapta Sa“, a rostit IPS Teodosie la întâlnirea de marţi, 11 aprilie, cu mass-media din Constanţa.

Ierarhul Tomisului a transmis în mesajul său pascal rugămintea ca oamenii să celebreze aşa cum se cuvine Învierea Domnului, mergând la biserică în noaptea de sâmbătă spre duminică. „Învierea este începutul vieţii celei veşnice, este sărbătoarea sărbătorilor, în care luăm Lumina lui Hristos, Cel care S-a jertfit pentru a risipi întunericul nopţii din noi. Bucuria vine din Cer, iar Dumnezeu este dragoste“, a mai spus arhiepiscopul.

În Duminica Paştilor, la ora 12 va fi oficiată a doua slujbă a Învierii, iar la ora 18, la Casa de Cultură din Constanţa are loc concertul de Paşti oferit de Arhiepiscopia Tomisului, în care va evolua, alături de alţi invitaţi, cel mai bun cor teologic bărbătesc din lume - Corala Armonia.

Din Sâmbăta Mare, deţinuţii politici din România vor fi pomeniţi la o troiţă amenajată în curtea Penitenciarului Poarta Albă. Micul monument a fost construit de deţinuţii de aici şi va fi sfinţit de IPS Teodosie într-o slujbă de pomenire a celor trecuţi la cele veşnice şi de întărire a sufletelor celor rămaşi, supuşi greşelii. 

Pe aceeaşi temă: 

Sărbători Pascale în Dobrogea apostolică. Lumină de la discipolii lui Hristos, odihnă pe ţărmul Mării Negre

Semnificaţia fiecărei zile din Săptămâna Patimilor, ultima din viaţa lui Iisus. De ce este Vinerea Mare cea mai neagră zi a creştinătăţii, iar Raiul este „închis“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: