Lucian Mîndruţă: „Am trecut prin Năvodari şi nordul Mamaiei. E un accident ecologic uriaş”

Lucian Mîndruţă: „Am trecut prin Năvodari şi nordul Mamaiei. E un accident ecologic uriaş”

Mamaia - foto: Lucian Mîndruţă

Mamaia Nord-Năvodari este un şantier. Se construieşte mult şi haotic, iar legea este doar facultativă pentru dezvoltatorii imobiliari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Mîndruţă a scris pe pagina sa de Facebook ce impresie i-a lăsat zona de fiţe a litoralului românesc, locul unde un apartament se închiriază vara cu sute de euro/noapte, chiar dacă turiştii merg la plajă printre muncitori şi betoniere.
 
„Am trecut ieri (duminică, 24 octombrie, n.red.) prin Năvodari (şi nordul Mamaiei) şi-am fost uluit: a ajuns un New York pe plajă. Bloc lângă bloc (da, câteodată doar câţiva metri separa fereastra fraierului prostit cu “vedere la mare” de cea a celuilalt fraier convins cu “vedere la lac”.
 
Dar dincolo de asta e un accident ecologic uriaş: o plajă minunată, cu nisip spectaculos şi vegetaţie de stepă specifică Pontului Euxin, cu nenumărate specii de păsări şi insecte e acum o colecţie de betoane.
 
Cei care au dat aprobări să distrugă un astfel de ecosistem ar trebui întrebaţi unde e sufletul lor, cât de mic şi de meschin…
 
Urmează probabil Vadu. Care trebuie apărat de lăcomia asta, de nebunia asta care, desi pare că ar construi ceva, nu face decât să distrugă.
 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările