FOTO Litoralul de 1 Mai: de la grătar pe iarbă verde la confort de cinci stele

FOTO Litoralul de 1 Mai: de la grătar pe iarbă verde la confort de cinci stele

Grătare pe iarba verde din Mamaia FOTO Mariana Iancu

DISTRACŢIE Minivacanţa de 1 Mai a fost sărbătorită în stil diferit. Dacă unii au încins grătarele pe iarba verde şi au prins răsăritul pe plajă, alţii au sorbit şampanie de mii de euro in cluburile de fiţe şi s-au bucurat de luxul de la hotelurile de cinci stele.

Tonul distracţiei pe litoral îl dau, ca în fiecare an, Mamaia şi Vama Veche. Sunt singurele staţiuni care se umplu de turişti de 1 Mai, o avanpremieră a sezonului estival care va debuta odată cu venirea verii.

Deşi staţiunea Mamaia, cândva perla litoralului românesc, nu este pregătită să-şi primească turiştii, aceştia au luat cu asalt nisipul, cele câteva terase deschise şi aleile. Noaptea, distracţia s-a mutat în nordul staţiunii, acolo unde sunt cluburile de fiţe de pe litoral. 
 
Până la lăsarea serii, când pe aleile staţiunii vor rula caii putere ai bolizilor de lux, staţiunea a fost luată în primire de cei care nu vor să lase un 1 Mai muncitoresc nesărbătorit. Spaţiul verde de pe malul lacului Siutghiol s-a umplut miercuri de grătare, iar în jurul lor pirandele se foiau de zor. La mică distanţă, copiii au încins un fotbal pe spaţiul verde, deşi este interzis. Nu-i deranjează nimeni. Poliţia Locală, care vânează şoferii care parchează neregulamentar în oraş, nu a fost prezentă în zonă. 
 
Primele costume de baie
 
Centrul staţiunii, în zona Cazino, a fost miercuri animată ca în mijlocul sezonului estival. Oamenii se plimbau pe aleile pline de nisipul adus de vântul puternic, mâncau la terasele deschise. Cei mai curajoşi au venit în bagaje şi cu costumele de baie pe care şi le-au etalat pe plajă, însă pentru scurt timp, litoralul fiind de 1 Mai sub cod galben de furtună. Din spaţiile de cazare în construcţie s-au desprins câteva bucăţi de izolaţie, iar un banner stătea agăţat doar în câteva frânghii. 
 
Beach-barurile de pe plajă erau, de 1 Mai, încă în conservare, fiind înconjurate cu stuf şi cu material lemnos. Nici administratorii cluburilor de fiţe din centrul staţiunii nu s-au grăbit să le deschidă la început de sezon. Spre exemplu, Bellagio, clubul care strălucea la paradele estivale, are încă uşile ferecate. Vegetaţia a crescut în voie pe treptele de la intrare, iar sub covorul roşu, pe care anul trecut au păşit domnişoare şi domni eleganţi, se ascund scândurile putrezite de furtunile de peste iarnă.  
 
Fiţele din Nord 
 
În Mamaia Nord nu găseşti loc de parcare nici în mijlocul zilei. Toate aleile care duc la cluburile de fiţe sunt pline de autoturisme cu numere de înmatriculare din toată ţara. Taximetriştii care aduc continuu clienţi pentru o nouă zi de distracţie te claxonează insistent şi îţi cer să măreşti viteza. O maşină a Poliţiei Locale este parcată în zonă, pentru a supraveghea ordinea publică. 
 
Vama Veche, locul care nu doarme niciodată
 
Şi în această minivacanţă, Vama Veche a rămas cel mai dorit loc de distracţie pentru tineri. Cu rezervările făcute din timp, satul boem şi-a întâmpinat primii turişti cu nume grele pe afişe şi cu multă voie-bună. Aici, petrecerile au început cu multe zile înainte de 1 mai şi vor ţine până la sfârşitul săptămânii.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: