Olimpiada sporturilor nautice, la plaja H2O din Mamaia

Olimpiada sporturilor nautice, la plaja H2O din Mamaia

Sporturi nautice la plaja H20 din Mamaia FOTO Facebook Plaja H2O

Pasionaţii de sporturi nautice se strâng în weekend în nordul staţiunii Mamaia, la plaja H2O. Competiţia H2O SandStyle revine, la 7 ani de la prima ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kiterii sunt provocaţi „să-şi umfle muşchii şi zmeele, să arate ce au învăţat în anii de Mamaia, Gockceada, Lefkada sau Boracay“.

Categoria principală de concurs va fi cursa (race), după care concurenţii îşi iau zmeele cele mai mari (exclus foil) şi vor încerca să stea cât mai mult în aer pentru proba de hang time. Dacă mai rămâne timp, se va face şi o sesiune de best trick.

„Să sperăm că România a trecut de nivelul probei de downwind şi că Mamaia va vedea nişte kiteri care ştiu să şi urce în vânt într-un concurs adevărat sau să sară în înălţime“, spun organizatorii.

La prima ediţie, câştigătorul Vlad Socolai a plecat în Hawaii la Red Bull King of the Air, anul acesta locul 1 rămâne cu cea mai tare placă de la Crazy Fly - Pro Tour Model, în valoare de 650 euro.

„Pentru restul locurilor, Rip Curl vor oferi cei mai tari boardshorts de surf, iar Skullcandy - căşti profesionale care să te electrizeze înainte de sesiunile hardcore de kite. Astfel că la sfârşitul zilei vom avea premii în valoare de 1.500 euro“, anunţă organizatorii de la H2O.

Cel mai probabil, după ultima prognoză, concursul se va ţine vineri, pe un vânt ce bate din Nord cu viteza de peste 20 de noduri. Ca zile de rezervă sunt sâmbăta şi duminica, când se vor desfăşura probele secundare.

Duminică este rândul concursului de Stand Up Paddle (SUP), noul sport al litoralului - vâslitul pe placă. Concurenţii primesc instruire pe loc de la SUP Academy, iar echipamentele pentru competiţie sunt oferite gratuit.

Premiile însumează 1.100 euro şi se acordă pentru câştigătorii celor două curse: adulţi - 3.000 metri şi copii - 800 metri.

Dacă sunt valuri, se va face şi surf.

Vineri, participanţii petrec cu Morden, iar sâmbătă cu NotSoCommonDJ. Sâmbătă, la ora 18, este relaxarea după două zile de concurs pe muzică live, un chill electro cu Mara. 

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Ultimul sport al litoralului: stand up paddle, vâslitul pe placă

Muzică, plajă, briză, licori aromate, masaj, hamac, baldachin - la Curaçao Beach, între Mamaia şi Năvodari

VIDEO Cel mai nou sport extrem de la Mamaia: Flyboarding. Radu Mazăre a zburat deasupra apei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: