Ministerele, retrase de pe afişul spectacolului de manele „Saint Tropez“

Ministerele, retrase de pe afişul spectacolului de manele „Saint Tropez“

Afişul spectacolului de manele Saint Tropez - cu Florin Salam şi Vali Vijelie FOTO Facebook

Organizatorii au şters de pe afişe cele trei instituţii ministeriale care girau spectacolul de manele „Saint Tropez“, din cadrul proiectului naţional cultural „Artă contra drog“.

În urma scandalului mediatic declanşat, spectacolul „Saint Tropez“ nu mai are pe afiş cele trei ministere care susţineau proiectul naţional cultural „Artă contra drog“ din care făcea parte. Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au cerut organizatorilor să le şteargă titulatura de pe afiş.

„Sincer, n-o să le mai pun deloc la niciun spectacol pe care îl organizăm în cadrul acestui proiect de pe litoral“, a declarat Gigel Lazăr, coordonator CIADO – Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.

El a explicat că a primit târziu confirmarea vedetelor Florin Salam şi Vali Vijelie că vor susţine spectacolul şi nu a mai avut timp să ceară, încă o dată, confirmarea ministerelor pentru susţinerea reprezentaţiei de manele.

„Saint Tropez“ are loc marţi, 6 august, la ora 21, la Mamaia şi Eforie Nord, iar miercuri, 7 august, ora 21, la Neptun şi Costineşti. Spectacolele încep la aceeaşi oră, fiind deschise simultan de Salam şi Vijelie, fiecare în altă staţiune, ei urmând să facă rocada pentru a onora ambele reprezentanţii.

„Nu înţeleg de ce această discriminare. Este al 6-lea an în care susţinem aceste spectacole, pe diferite genuri de muzică, pentru cât mai multe publicuri-ţintă. De ce am neglija sau ignora consumatorii de droguri din rândul maneliştilor? Asta aduce a discriminare. Voi sesiza acest aspect Grupului Forumurilor Societăţii Civile din Comisia Europeană“, promite Lazăr.

El este indignat de reacţia celor care au criticat iniţiativa spectacolului de manele. „De ce nu este bun Salam, care a cântat cu Goran Bregovic? Dar dacă îl invitam pe Bregovic şi el îl invita pe Salam, atunci mai eram criticaţi? Cam mare ipocrizia“, conchide Gigel Lazăr.

La ora actuală, spectacolul de manele mai este susţinut de promotorul antidrog CIADO, organizatorul Asociaţia Culturală Dracula (care vinde biletele la spectacol, cu preţuri de 20-25 lei, în funcţie de loc – bani din care sunt plătiţi şi artiştii) şi Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa. „Important este mesajul antidrog transmis. Unii artişti care au cântat în proiect au fost de acord să-l transmită. Alţii… nu. Au motivat că ei au venit doar să cânte. Vă spun, tot respectul pentru manelişti, cântă numai live, spre deosebire de alţi artişti, care vin numai cu discul“, a mai spus Gigel Lazăr.

Conform unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog, există anumite tendinţe în rândul consumatorilor de droguri. Maneliştii consumă haşiş, houserii preferă cocaina, în timp ce punkul merge mai degrabă ecstasy.

Vă mai recomandăm

Cu droguri la mare. Cel mai tânăr narcoman prins de poliţişti are 17 ani

Ministerul Sportului încurajează statul la calculator! O mare atletă a trecut de partea gamerilor: „Jocurile aduc foarte mulţi bani“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: