Final apoteotic. Suleyman Magnificul, la Carnavalul Mamaia

Final apoteotic. Suleyman Magnificul, la Carnavalul Mamaia

Radu Mazăre, Suleyman Magnificul la Carnavalul Mamaia 2013 FOTO fpeople.ro

Carnavalul Mamaia 2013 s-a încheiat sâmbătă seara, după două luni în care weekend de weekend a oferit parade ale carelor alegorice, reprezentaţii ale artiştilor din Mamaia, defilări de modă ale designerilor internaţionali şi concursuri ale frumuseţii. La parada de încheiere a verii, Radu Mazăre s-a costumat în controversatul sultan al Imperiului Otoman.


La cea mai mare scenă din aer liber din Europa, amplasată în Piaţeta Cazino Mamaia, s-au strâns mii de turişti şi constănţeni care au vrut să vadă pe viu ceea ce vedeau de obicei doar la televizor.

Carnavalul Mamaia 2013 a făcut parte din FashionTV Summer Festival 2013, care a mai cuprins Romanian Fashion Weekend, Miss Litoral 2013, Baby Fashion Weekend, Mini Miss şi Mister Litoral, International Fashion Weekend, FTV Black Sea Model Awards şi FashionTV Luxury Day.

Spectacolele au fost transmise live în 193 ţări, prin intermediul FashionTV, organizator al evenimentului estival, în parteneriat cu Primăria Constanţa.

Principalul vector de imagine al evenimentului a fost Radu Mazăre, primarul Constanţei. El s-a costumat în diferite personaje legendare, a condus parada carelor alegorice, apoi a urcat pe scena FashionTV pentru a prezenta colecţiile de modă. Mazăre a fost manechin pentru Cătălin Botezatu şi pentru iubita lui, Roxana Mihalache, creator al brandului Pallugio.

Ultima apariţie în faţa publicului din Mamaia a fost sâmbătă seara într-un rol memorabil: sultanul Suleyman Magnificul, conducătorul Imperiului Otoman ajuns sub papucul Roxelanei, o sclavă ucraineancă din haremul cu mii de cadâne. Roxelana, născută Alexandra Anastasia Lisowska, a devenit soaţa lui Suleyman, intrând în istorie sub titlul de Hŭrrem Haseki Sultan. Povestea lor farmecă până în zilele noastre, când publicul din România a fost cucerit de Suleyman Magnificul datorită serialului turcesc cu acelaşi nume, faimos în toată lumea.

Puternicul sultan a fost reprezentat aşadar pe scena de la Mamaia de un personaj la fel de controversat, cel mai important primar din regiunea fostului paşalîc Dobrogea. Cu Suleyman Magnificul, Radu Mazăre încheie seria paradelor istorice, în care a debutat în forţă îmbrăcându-se în Ludovic al XIV-lea. A continuat cu Regele Nabucodonosor al Babilonului, apoi a fost Indiana Jones pentru Botezatu şi rege african pentru iubita sa Roxana.

Rolurile se adaugă celor de anul trecut, când Mazăre a fost pe rând maharajah, samurai, spartan şi sultan. În timpul zilei, Radu Mazăre se mai costumează în funcţie de eveniment în lord, sportiv, salvamar, turist, biciclist, artist, mafiot şi câteodată în primar. Prin spectacolul - nu întotdeauna apreciat, dar mereu discutat - prin care face reclamă staţiunii Mamaia, primarul Constanţa a intrat cel mai bine în postura de promotor al distracţiei estivale.

Seara finală a Carnavalului Mamaia 2013 a inclus premierea celor mai spectaculoase care alegorice. Cluburile participante la paradă, 11 la număr, au primit distincţii şi pentru show-urile organizate.

Princess Summer Club a primit Premiul pentru implicarea in realizarea spectacolelor cu diverse teme ale Carnavalului Mamaia 2013. Coyote Ugly Saloon a fost răsplătit cu Premiul pentru cea mai spectaculoasă apariţie. DJ Pascal a obţinut Premiul special pentru DJ-ul cu cea mai mare implicare în realizarea spectacolelor de la Carnavalul Mamaia 2013. Clubul Bellagio a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai spectaculos car alegoric.

Spectacolul fastuos al verii s-a încheiat cu imnul „Viva Mamaia!“, moment la care au participat salvamarii din Mamaia.

Pentru anul 2014, Mazăre şi partenerii lui de vacanţă promit alte surprize, printre care şi un festival nou de muzică românească. Acesta se va desfăşura tot în Piaţeta Cazino şi va avea intrare liberă, după cum preconizează primarul Constanţei. Radu Mazăre este convins că acesta va avea mai mult succes decât „învechitul“ Festival de la Mamaia, care anul acesta ar fi sărbătorit cea de-a 50-a ediţie. Jubileul n-a mai avut însă loc, deoarece autorităţile locale nu au găsit finanţare. 

Vă mai recomandăm

O fată de 15 ani a câştigat titlul Black Sea Model. Frumoasa Simona Mîndilă este din Constanţa şi are 1,80 metri înălţime

FOTO Irina Columbeanu este Mini Miss FTV Model. Fiica lui Iri şi a Monicăi a fost desemnată cea mai frumoasă fetiţă de la Baby Fashion Weekend

Miss Litoral 2013 este Andreea Giurea, o tânără de 18 ani din Călăraşi

FOTO Cine-i face lui Radu Mazăre ţinutele extravagante?

Herghelia de la Mangalia, redeschisă după 10 ani publicului. Mazăre a apărut în frac, joben şi baston

Radu Mazăre, rege african, desculţ, cu pene pe cap şi suliţă de 2 metri

FOTO Mazăre, deghizat în marinar la festivităţile de la Constanţa. Şapca, dăruită de Cătălin Botezatu

FOTO VIDEO Radu Mazăre, cu puşca pe umăr la Mamaia. A defilat costumat în Indiana Jones la prezentarea lui Botezatu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: