Liderul tătar care l-a chemat pe Vergil Chiţac la petrecerea de 8 Martie, negativ la testarea COVID-19. A ieşit din izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chiţac şi Fildis Reşit la petrecerea de 8 Martie Sursa Facebook FR
Vergil Chiţac şi Fildis Reşit la petrecerea de 8 Martie Sursa Facebook FR

Tătarii la sărbătoarea cărora care a participat senatorul Vergil Chiţac, chiar înainte de a avea simptomele de îmbolnăvire cu coronavirus, nu sunt deocamdată afectaţi de boală. Liderul care a organizat adunarea şi l-a chemat pe Chiţac a ieşit din izolare, fiind testat negativ.

Fildis Reşit, preşedintele Uniunii Culturale a Tătarilor din Romania (UCTR), a ieşit din izolarea de două săptămâni impusă de contactul direct cu senatorul Vergil Chiţac, bolnav de coronavirus. Reşit, fost student de-al lui Chiţac (fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanţa), insistase ca senatorul să participe la sărbătoarea de 8 Martie organizată pentru femeile tătare. 

Iată ce a transmis Fildis Reşit: 

„COMUNICAT

1. Fildis Reşit, preşedintele Uniunii Culturale a Tătarilor din Romania (UCTR), izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, fiind suspectat de infecţie cu coronavirus după contactul direct cu senatorul Vergil Chiţac, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publica (DSP) a venit la locuinţa sa, şi i-a luat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a fost NEGATIV, după această perioadă, s-a eliberat un certificat. De asemenea conform informaţiilor de la DSP, nici o femeie care a participat la evenimentul din data de 8 martie nu este infectată sau a prezentat simptome.

2. Uniunea Culturală a Tătarilor din România (UCTR), va amâna alegerile la nivel central cât şi în cele 85 de filiale ale organizaţiei cel puţin până în luna iulie a.c. Criza epidemiei de coronavirus ar face imposibilă desfăşurarea alegerilor în luna aprilie a.c., iar momentan nu se ştie pe ce durată se va întinde prezenţa virusului în România. Prioritatea numărul unu pentru UCTR, este sănătatea fiecăruia, sănătatea populaţiei, şi încetinirea răspândirii coronavirusului. Există o certitudine că şi alegerile locale vor fi amânate până în luna septembrie – octombrie, se lucrează la un proiect de lege în acest sens iar în două săptămâni se va vota în ambele Camere ale Parlamentului.

3. Ne delimităm clar, de faptul ca am avea parteneriate sau întelegeri cu alte organizaţii sau foste organizaţii de profil, asta nu înseamnă că nu avem membri susţinători din rândul acestor formaţiuni (exclus cele cu dosar penal sau urmăriţi penal). UCTR, încearcă să coaguleze toţi etnicii tătari care pot şi îşi doresc să contribuie la conservarea şi promovarea identităţii tătarilor în România şi în lume. Avem promisiuni că de la jumătatea anului vom fi bugetaţi şi vom începe urgent proiectele cu finanţare UE, cu susţinerea guvernului în folosul comunităţii tătare.

În organele de conducere nu vor face parte oamenii de afaceri; cele cu dosar penal sau în statiu de urmărire; persoanele care au făcut parte din alte organizaţii şi nu au dovedit implicarea lor în folosul comunităţii tătare. Pentru oamenii de afaceri se va crea o organizaţie afiliată pentru că se doreşte ca cei implicaţi să-şi dedice timpul 100% comunităţii iar antreprenorii tătari să îşi canalizeze energia către afacerile lor, să prospere şi să ajute comunitatea tătară.

4. Facem apel către cetăţeni să respecte sfaturile autorităţilor, să nu accepte decât informaţii din surse sigure şi să stea în casă. Nu vă părăsiţi domiciliul dacă nu aveţi un motiv întemeiat. În această perioadă, trebuie să ne protejăm, nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toţi cei din jurul nostru. Doar uniţi, respectând măsurile impuse de autorităţi, vom învinge acest inamic nevăzut.

Uniunea Culturală a Tătarilor din România (UCTR)
Preşedinte, Fildis Reşit“ 

Pe aceeaşi temă: 

Senatorul Vergil Chiţac, din carantină: „Nu îmi pot explica de unde am luat acest virus. Medicii mi-au spus să stau liniştit“

Senatorul Vergil Chiţac, mutat la Terapie Intensivă. Fiica Irina, singura neinfectată cu coronavirus: „Tatăl meu are nevoie de suport, rugăciune şi umanitate“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite