Liceul Militar de Marină va funcţiona în clădirea Liceului Navrom. Consiliul local a votat transmiterea imobilului către MApN

Liceul Militar de Marină va funcţiona în clădirea Liceului Navrom. Consiliul local a votat transmiterea imobilului către MApN

Elevi clasă Colegiul Tehnic de Marină din Constanţa Sursa colegiuldemarina.ro

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat luni, transmiterea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic de Marină (fostul Navrom) către Ministerul Apărării Naţionale, urmând că din toamnă în această clădire să îşi desfăşoare activitatea Liceul Militar de Marină, desfiinţat în 1998.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali municipali au aprobat hotărârea privind transmiterea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic de Marină “Alexandru Ioan Cuza” (fostul Navrom) din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului şi administrarea MApN.
 
„După preluare, imobilul se utilizează de către Ministerul Apărării Naţionale în vederea reînfiinţării unităţii de învăţământ Colegiul Naţional Militar Alexandru Ioan Cuza. Predarea-primirea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvermului de transmitere a imobilului în administrarea Ministerului Apărării Naţionale“, se arată în hotărâre.
 
Elevii Colegiul Tehnic de Marină “Alexandru Ioan Cuza” vor învăţa din toamna acestui an în clădirea Şcolii numărul 15, în timp ce elevii acesteia vor merge la o altă unitate de învăţământ.
 
La jumătatea lunii ianuarie, elevi şi părinţi de la Colegiul Tehnic de Marină “Alexandru Ioan Cuza” au protestat, nemulţumiţi că trebuie să părăsească clădirea în care învaţă din toamna acestui an pentru a se muta într-o altă unitate de învăţământ.
 
Liceul Militar de Marină urmează să fie reînfiinţat la Constanţa din anul şcolar 2018/2019, el fiind desfiinţat în 1998. În fostul sediu al liceului funcţionează în prezent mai multe structuri ale Marinei Militare - Direcţia Hidrografică, Centrul de instruire, simulare şi evaluare al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei (temporar) şi Baza Logistică Navală.
 
 
citeste totul despre: