Libertatea i-a costat 400 euro. Sirienii şi iranienii plătesc ca să ajungă ilegal în România

Libertatea i-a costat 400 euro. Sirienii şi iranienii plătesc ca să ajungă ilegal în România

Transfugii au fost prinşi în apropierea localităţii Lipniţa

După ce tentativele de intrare în România la bordul unor ambarcaţiuni au eşuat, transfugii din orientul apropiat şi mijlociu încep să se orienteze către alte metode de a trece graniţa. Poliţiştii de frontieră constănţeni le-au dejucat planurile şi au reuşit să-i captureze pe cei care-i taxau pentru a-i duce în spaţiul Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul caz de acest fel a avut loc în week-end-ul care tocma s-a încheiat în apropierea bacului Ostrov. Poliţiştii de frontieră au  bănuit că au de a face cu ceva ilegal atunci când au văzut o maşină în care se aflau şase persoane. Conducătoarea auto era o femeie din Bulgaria. Ea transporta cinci persoane fără documente. 

În urma audierilor, oamenii legii şi-au dat seama că pasagerii autoturismului sunt de fapt o familie de sirieni. Cei trei bărbaţi, o femeie şi un copil de şapte ani au trecut frontiera româno-bulgară în maşina condusă de femeia din Bulgaria pe un drum în lucru. Grupul urma să ajungă la Bucureşti şi de acolo să plece spre Germania.

Mai grav este că persoanele în cauză au părăsit Siria din cauza regimului de acolo, iar femeia din Bulgaria a profitat de dorinţa lor de libertate şi le-a cerut 400 euro pentru a-i transporta ilegal peste graniţă. 

Transfugii au fost preluaţi de un centru pentru migranţi, iar şoferiţa de ocazie este cercetată acum pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi. 

Câteva ore mai târziu, aceiaşi poliţişti de frontieră au dat peste doi cetăţeni străini. Bărbaţii în vârstă de 33, respectiv 49 ani au declarat că au fugit din Iran şi au trecut frontiera prin dreptul localităţii Lipniţa pentru a ajunge într-o ţară Schengen.  Indivizii sunt cercetaţi acum pentru trecerea ilegală a frontierei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările