La Târguşor s-a construit un centru pentru victimele violenţei domestice sau aflate în situaţii critice

La Târguşor s-a construit un centru pentru victimele violenţei domestice sau aflate în situaţii critice

Centrul social de la Târguşor FOTO Arhiepiscopia Tomisului

La Târguşor, în apropierea mănăstirilor Sf. Ioan Casian şi Sf. Mc. Efrem cel Nou, s-a deschis un centru unde mamele aflate în situaţii grele pot găsi adăpost. Joi are loc slujba de sfinţire a aşezământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşezământul este un centru de primire, organizat după modelul celui de la Valea Plopului, pentru mame aflate în situaţii critice, cum ar fi: violenţe domestice, alungare de la domiciliu, pierderea locuinţei sau criză.
 
Astfel, orice mamă de pe raza judeţului Constanţa, dar şi din ţară, aflată într-o astfel de situaţie, poate beneficia de ajutor pe o perioadă nedeterminată, până la rezolvarea problemelor, ori până doreşte plecarea în alt adăpost.
 
Piatra de temelie a centrului a fost pusă în data de 26 octombrie 2015, terenul fiind dăruit de către un preot, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, iar construcţia a fost realizată cu ajutorul preoţilor şi al credincioşilor.
Cele 13 camere tip garsonieră, dotate cu baie proprie, pot adăposti 13 mame cu copii. Acestea beneficiază şi de două saloane-living, bucătărie, sală de mese, beci şi două terase.
 
Centrul se află în localitatea Târguşor, lângă gară, în apropierea mănăstirilor Sf. Ioan Casian şi Sf. Mc. Efrem cel Nou.
 
Astăzi, joi, 11 octombrie 2018, de la ora 15.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de sfinţire a Centrului Social „Mama şi copilul” al Asociaţiei „Simplu”, Constanţa, departamentul Provita.
 
 
 
citeste totul despre: