„Jurnalul unui scafandru“, lansat la Biblioteca din Constanţa

„Jurnalul unui scafandru“, lansat la Biblioteca din Constanţa

Pascale Roibu, scafandrul-autor Sursa foto Facebook Pascale Roibu

„Vremea căutărilor. Jurnalul unui scafandru“ este intitulată cartea lui Pascale Roibu, un scafandru pasionat de explorare şi de istoria ascunsă în adâncurile mării. Lansarea are loc vineri, 1 iulie, în aula Bibliotecii Judeţene I.N.Roman, la ora 18.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 36 ani, Pascale Roibu este un scafandru militar care a dorit să-şi împărtăşească impresiile, sentimentele, emoţiile din cursul muncii sale profesionale şi extraprofesionale. Dobrogeanului i-a plăcut din copilărie să scormonească după comori. Apoi şi-a dorit o meserie care să îmbine apa cu setea de cunoaştere.

„Pascale Roibu este militar, dar a devenit în timp şi un veritabil istoric. Arheolog şi cercetător arhivist. S-a documentat temeinic pentru fiecare obiect smuls trecutului şi adus la lumină. Cunoaşte filele celor două războie petrecute un timp şi la gura Siutghiolului, zi după zi. A aflat amănunte din viaţa aviatorilor din escadrila germană, aproape că îi recunoaşte din fotografiile pe care le achiziţionează de la colecţionari, doar pentru a face mai convingătoare munca lui de scafandru istoric“, îl descrie publicistul Aurelia Lăpuşan, care îi va prezenta cartea la evenimentul de lansare.

Reportaje îmbinate cu memorialistică, ilustraţie inedită şi spectaculoasă, alcătuiesc jurnalul scafandrului-autor. „Cartea se citeşte fluid, autorul propunându-şi să dezvăluie caratele naturii, văzute prin ochelarii scafandrului. Marea îl cinsteşte şi pe cel ce se hrăneşte din ea, şi pe truditorul căutător de enigme“, arată Aurelia Lăpuşan.

Pe aceeaşi temă:

Cum poţi deveni scafandru. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi prin ce probe treci ca să intri în trupele de elită

Centrul de Scafandri din Constanţa îşi deschide porţile pentru elevi

Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen. Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările