Jocuri de culise la Constanţa. Formaţiunea lui Traian Băsescu s-a aliat cu PSD

Jocuri de culise la Constanţa. Formaţiunea lui Traian Băsescu s-a aliat cu PSD

Claudiu Palaz şi Taian Băsescu FOTO Arhivă personală

Reprezentanţii filialei Constanţa a Partidului Mişcarea Populară au confirmat că se vor alia cu PSD pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform rezultatelor finale la alegerile locale din 2016, PSD are 34,56%, PNL 34,50%, PMP 6,38%, iar ALDE 6,02%. 

PSD a anunţat că la constituirea Consiliului Judeţean Constanţa îi va susţine pentru cele două funcţii de vicepreşedinte pe Daniel Learciu de la ALDE şi pe Claudiu Palaz de la PMP.
 
La rândul său, reprezentanţii filialei Constanţa a Partidului Mişcarea Populară au confirmat că se vor alia cu PSD pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean. „Politica derulată de consilierii PMP nu va fi o politică de blocare a proiectelor Constanţei, ci va fi o politică pentru constănţeni.
 
Sunt convins că majoritatea creată în Consiliul Judeţean va duce la promovarea judeţului Constanţa şi la dezvoltarea acestuia. Am multe proiecte de pe vremea când eram prefect şi pe care voi putea să le promovez de această dată prin prisma funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean", a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.
 
Negocierile liderilor locali PMP au primit undă verde de la Traian Băsescu, care a spus că aceştia au fost împuterniciţi să negocieze majorităţi în consilii pentru a valorifica mandatele primite. 
 
Şi majoritatea din Consiliul Local Constanţa stârneşte discuţii aprinse. Analistul politic Mihai Petre agită şi mai tare apele. Într-un mesaj postat pe Facebook el conchide: „Dacă aş fi Decebal Făgădău, aş trece PSD (13 consilieri) în opoziţie şi aş lăsa PNL (11 consilieri) să formeze majoritatea cu PMP (2 consilieri) şi independentul Andrei Popescu. Apoi, aş arăta cu degetul către noua majoritate pentru fiecare copac tăiat sau groapă apărută în asfalt. 
 
Dacă aş fi George Dragomir/Vergil Chiţac, aş păstra PNL în opoziţie şi aş lăsa PSD să formeze majoritatea cu PMP şi independentul Andrei Popescu. Apoi, aş arăta că eu sunt adevărata opoziţie, aş creşte încet şi sigur în patru ani, iar în 2020 aş pleca din postura de favorit al alegerilor locale.
 
Sigur, ar mai fi şi varianta unei guvernări de uniune locală fără majorităţi prestabilite, a cărei raţiune de funcţionare să fie exclusiv interesul constănţeanului. Cam aşa ar fi politically correct. Fără interese.“ 
 
Consiliul Local Constanţa va avea următoarea componenţă: PSD - 13 mandate, PNL - 10 mandate PMP - 3 mandate, George Andrei Popescu - 1 mandat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: