Iuliana Pușchilă, vocea pe care PINK ar fi invidioasă

Iuliana Pușchilă, vocea pe care PINK ar fi invidioasă

Iuliana impresionează prin talentul ei

Când începe să cânte fata de numai 15 ani, în sală se lasă linişte absolută. De teamă să nu pierzi vreo notă, uiţi să şi respiri. Talentul ei nu poate fi decât înnăscut şi greu de egalat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este o copilă scundă, cu trăsături fragede şi glas subţire. Pe scenă însă se transformă într-o artistă sigură pe vocea ei puternică. A impresionat cu forța sa vocală jurii din toată țara, cântăreți consacrați și fani ai muzicii pop, gen în care crede și pe care îl urmează cu încăpățânare. Nu se mulțumește decât cu trofee, pe care le câștiga aproape la fiecare competiție muzicală. Astfel că, la 23 de concursuri a câștigat 23 de premii și 7 trofee, dintre care Trofeul Festivalului Remember, Trofeul concursului Mihai Trăistariu și Trofeul Festivalului Delfinul de Mare (2008). Una dintre cele mai importante realizări ale sale a avut loc în 2009, când a cântat în deschiderea concertului C.C. Catch melodia „I surrender“.

Adolescenta Iuliana Pușchilă cântă de la vârsta de opt ani, când a fost desemnată solistă în corul Palatului Copiilor. În 2009 a înregistrat cinci melodii într-un studio profesional din Anglia, unde va pleca şi în vara aceasta pentru a imprima câteva piese compuse de ea.

Vocea poate ceda oricând

Ascultându-i minunile vocii, ai certitudinea că tânăra este promisă cântecului. Îți dai seama că a început să cânte atunci când toți cei din public tac și o ascultă, plăcut impresionați. Și-a luat, totuși, măsuri de precauție, alegând să studieze Științele Sociale, în ideea că, într-o zi, va ajunge un judecător sau avocat respectat. „Am vrut să dau la Colegiul de Arte, dar am considerat că e mai bine să studiez la un liceu cu profil normal, prin care să am o meserie sigură, dar, în același timp, să pot urma calea muzicii. Vocea poate ceda oricând, dar trebuie să avem mereu o a doua opțiune“, spune ea.

meserie sigură, dar, în același timp, să pot urma calea muzicii. Vocea poate ceda oricând, dar trebuie să avem mereu o a doua opțiune“, spune ea.

Fără compromisuri
Știe că genul muzical care o indivualizează nu e foarte promovat de radiorurile și televiziunile românești, dar asta nu o descurajează, ci continuă să-și urmeze visele, sprijinită asiduu de părinții săi. „Muzica abordată de mine e destinată unui segment mai redus de public. Dar nu mă tentează să renunț la stilul meu. Nu vreau să fac muzică comercială“, spune ea.

Vrea să-și facă trupă rock
La Școala Populară de Artă studiază canto, pian și chitară. Mai mult decât atât, a început să compună, și se gândește chiar să înființeze o trupă de gen. Recent, a participat și la concursul Academia Speranțelor, și există șanse mari să se claseze, ca de obicei, pe primele locuri. Gala de premiere va fi difuzată de Televiziunea Neptun duminică, ora 17:30. Pe viitor, vrea să participe la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, să scoată un album și, după absolvirea liceului, să urmeze cursurile unei universități din Anglia sau Germania. 

Talentata adolescentă ține foarte mult la titlul primit de cetățean de onoare al Mangaliei, orașul ei natal.


Profil
Născută. 10 august 1995, Mangalia
Studii. Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, profil Științe Sociale
Familie. Singură la părinți


Întrebări și răspunsuri

Ce fel de muzică e pe repeat în calculatorul tău?
Ascult genuri diversificate – pop, rock și subgenuri ale rock-ului.

Vei renunța la cariera solo atunci când o să ai trupa ta?
Nu, nu le pot amesteca. Eu am pornit de la pop pentru că așa cereau concursurile, dar și pentru că e greu, tehnica vocală e dificilă, iar asta mă provoacă.

Care e ultimul concert la care ai fost?
Children of Bodom, în aprilie, la București. O să merg și la concertele rock din vara asta. Atmosfera de acolo e foarte interesantă, îți creează stări unice, pe care nu le mai experimentezi altundeva.Ce-i place
Să iasă cu prietenii și să abordeze cu ei diverse teme legate de muzică și de viață, în general. Îi mai place să scrie, de aceea s-a înscris la cercul de literatură al Colegiului Mircea cel Bătrân. Și-i place, mai ales, să cânte pentru colegii și oamenii care o iubesc, în februarie Iuliana susținând primul recital propriu, la Muzeul de Artă.

Ce nu-i place
Matematica, să se trezească dimineața devreme și oamenii care îi fac promisiuni de care nu se țin. Nu-i place nici să se uite la înregistrările cu ea însăși, pentru că i se pare că nu a ieșit cum a vrut ea, adică perfect. Îi sar mereu în ochi lucruri care nu-i plac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările