IPS Teodosie, păzit de preoţi la Poliţia Judeţeană Constanţa. Arhiepiscopul Tomisului se află sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie, înconjurat de preoţi FOTO news.ro
IPS Teodosie, înconjurat de preoţi FOTO news.ro

Şi joi dimineaţa Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a venit însoţit la Poliţia Judeţeană Constanţa de mai mulţi preoţi, care l-au păzit de la coborârea din maşină până la plecare.

Mai mulţi preoţi au venit la sediul IPJ Constanţa cu puţin timp înainte de ora 8.00, pentru a fi alături de arhiepiscopul Tomisului, care s-a prezentat la Poliţie, aceasta fiind una dintre obligaţiile pe care le are în cadrul controlului judiciar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea urmăririi penale şi controlul judiciar în cazul arhiepiscopului Tomisului, pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Totodată, DNA menţiona că, în primăvara anului 2016, IPS Teodosie a primit 500 de euro de la o persoană, pentru a dispune ”ca persoana în cauză să primească remuneraţie legală pentru activitatea pe care o desfăşura într-o parohie”.

Arhiepiscopul Tomisului a mai fost anchetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie a Universităţii ”Ovidius” din Constanţa, IPS Teodosie fiind decanul acelei facultăţi.

În acest dosar, în urmă cu doi ani, arhiepiscopul Tomisului a fost scos de sub urmărire penală, el precizând atunci că nu a fost găsită nicio probă împotriva sa.

De asemenea, în vara acestui an, IPS Teodosie a fost citat la DNA, pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, pe motiv că el a girat cartea "Muntele Athos, patria ortodoxiei", scrisă de Gigi Becali.

Pe aceeaşi temă:

„Mitropolia caterisiţilor“: legătura dintre contestatarii lui ÎPS Teodosie şi o grupare religioasă de pe lista neagră a BOR

Contraatacul preoţilor. Cine sunt cei mai aprigi contestatari ai lui Teodosie, oameni scoşi din Biserică pentru că i-au ieşit din vorbă lui ÎPS „Şpagoveanul“

Cine este răspopitul care l-a agresat pe ÎPS Teodosie? Gabriel Mascaş, lider PPDD, exclus din cler pentru curvie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite