Investiţie majoră în prima platformă care denunţă firmele rău-platnice. Afacerea a plecat de la ideea unui student

Investiţie majoră în prima platformă care denunţă firmele rău-platnice. Afacerea a plecat de la ideea unui student

De la stânga: Andrei Creţu, Eduard Burghelia (Confidas), Iulian Cîrciumaru Sursa Confidas

Ideea de afaceri a unui tânăr antreprenor de doar 21 ani a convins investitorii să-i susţină proiectul. Plaforma online creată de el ajută întreprinzătorii să se ferească, în timp util, de rău-platnici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Confidas este o platformă online care expune firmele rău-platnice, astfel încât ceilalţi întreprinzători să poată evita păgubirea, prin facturi rămase neîncasate. 

Ideea a aparţinut unui tânăr de 21 ani, Eduard Burghelia din Constanţa, student la The Entrepreneurship Academy din Bucureşti, care s-a lovit la rândul său de această experienţă. El a înfiinţat primul serviciu de curierat pe bicicletă din Constanţa, iar acum doi ani ajunsese aproape de pragul falimentului din cauza clienţilor care refuzau să plătească pentru serviciile prestate de el. 

El a creat o platformă online numită Confidas, unde firmele pot publica restanţele de plată pe care le au de la clienţi.

Când o restanţă de plată este înregistrată, Confidas alertează ceilalţi membri ai platformei pentru a-i ajuta să evite colaborarea cu firmele rău-platnice.

Membrii comunităţii Confidas pot vedea plăţile restante declarate de alte companii, pot verifica informaţiile financiare şi juridice ale tuturor firmelor active din România, primesc alerte atunci când intervin schimbări în situaţiile clienţilor şi îşi pot înregistra clienţii rău-platnici pentru a-i determina pe aceştia să plătească. 

Fiecare companie şi restanţă de plată sunt verificate pentru a asigura corectitudinea informaţiilor. Confidas este singura platformă care colectează date legate de facturile neplătite direct de la micii antreprenori şi a stârnit interesul mai multor companii mari, printre care şi o bancă. 

Utilitatea ideii a fost recunoscută imediat de investitori, care au susţinut proiectul lui Eduard cu suma de 80.000 euro. Confidas a primit banii de la un fond de investiţii şi de la alţi investitori individuali, precum cunoscuţii antreprenori Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu prin fondul de investiţii V7 Capital, la finanţare participând şi Paul Murariu (consultant în dezvoltarea afacerilor) şi Ioana Marcu (executive coach).

În prezent, platforma Confidas se află în beta public şi numără câteva sute de membri, iar compania plănuieşte să ajungă la 17.000 de utilizatori în următoarele 6 luni, majoritatea fiind firme mici şi mijlocii. „Confidas a dovedit că are potenţial enorm de scalare şi că rezolvă o problemă reală, aceea a facturilor neîncasate. Am investit pentru a accelera creşterea firmei“, a declarat Iulian Cîrciumaru, managing partner al V7 Capital.

„Misiunea noastră este să facem mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii corecţi. Plănuim ca în următoarele luni să atragem o nouă rundă de investiţii în valoare de peste 150.000 EUR“, a afirmat Eduard Burghelia, fondatorul Confidas.

Companiile care se înregistrează pe platformă până pe 23 decembrie beneficiază de un cont gratuit timp de 3 luni. Platforma Confidas va fi lansată oficial la începutul anului 2019, imediat după terminarea fazei de beta public. 

Pe aceeaşi temă: 

Platforma online pentru „îndosarierea“ ţeparilor în afaceri creată de un român păgubit. „În Occident, oamenii nu trebuie să alerge după propriii bani“

Afacerea mulajelor sentimentale pornită de doi tineri la 19 ani. „Lumea primeşte acasă un praf din alge marine pe care-l amestecă cu apă“

citeste totul despre: