Interlopii au furat motorină în valoare de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza aeriana Mihail kogalniceanu foto Facebook Baza 57 aeriana Mihail Kogalniceanu
Baza aeriana Mihail kogalniceanu foto Facebook Baza 57 aeriana Mihail Kogalniceanu

Interlopii români au furat, timp de patru ani, combustibil în valoare de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu, au anunţat procurorii DIICOT.

Şase percheziţii domiciliare au avut loc, miercuri dimineaţă, într-un dosar vizând activitatea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate în Constanţa.

Membrii grupării aveau roluri bine stabilite, potrivit sursei citate. DIICOT precizează că, la diferite intervale de timp, ei au furat cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, în acest caz guvernul federal al SUA,  este de aproximativ 2.000.000 dolari. La sediul DIICOT vor fi aduse şapte persoane care vor fi audiate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Oraşul militar NATO de la Mihail Kogălniceanu. „Oamenii şi-au dorit să vină americanii”

Ce conţin dosarele pe care Armata refuză să le predea CNSAS: „N-am văzut nimic despre militari cu grad mai mare de maior“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite