VIDEO Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche, huiduiţi de turişti. O maşină de la Fisc a fost atacată cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart

VIDEO Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche, huiduiţi de turişti. O maşină de la Fisc a fost atacată cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart

Inspectorii ANAF au descins la malul mării. FOTO: Sînziana Ionescu

Echipele ANAF au descins la Vama Veche în ziua de 1 Mai. La vederea uniformelor, vamaioţii au întâmpinat inspectorii Antifraudă cu un cor de fluierături.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucuria deschiderii sezonului turistic pe litoral a fost stricată de reprezentanţii ANAF, care au început controalele chiar din prima zi, 1 Mai, în care turiştii au venit pe litoral. Raziile celor de la Fisc s-au lăsat, însă, cu scandal pe litoral, în staţiunea Vama Veche, plină de tineri.

Inspectorii Antifraudă, veniţi în uniforme pe litoral, au fost cei mai fluieraţi de pe plaja din Vama Veche. Echipa şi-a văzut imperturbabilă de drum, printre vamaioţi. Un Logan al ANAF a fost atacat cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Poliţia îl caută acum pe făptaş. „Ce, au venit ţanţoşi în uniformele lor şi au crezut că vom face pe noi de frică? Uite că n-am făcut“, a spus Claudiu, vânzător la un chioşc cu hot-dog. 

Irina, artistă handmade, care îşi vindea produsele în Vama Veche, a povestit, pentru „Adevărul“, că turiştii care au atacat o maşină a ANAF nu s-au oprit doar la a arunca cu pietre în convoiul antifraudă: „Unul a urinat pe o maşină, iar alţii au lipit bonuri fiscale şi bancnote de un leu pe lunetă“.

Alţi comercianţi, care vindeau covrigi în Vamă, nu s-au sinchisit de inspectorii de la Fisc şi nu au eliberat bonuri fiscale cumpărătorilor. 

Inspectorii de la Antifraudă au început, de altfel, de astăzi controalele în toate staţiunile de pe litoralul românesc, pentru a verifica dacă sutele de comercianţi care îi aşteaptă pe turişti respectă normele impuse de Fisc. Eliberarea bonurilor fiscale de către fiecare comerciant este primul lucru la care sunt atenţi cei de la ANAF. 

VIDEOCREDIT facebook.com/pages/Claudiu-Pândaru/

Pe de altă parte, fostul şef ANAF Sebastian Bodu a sesizat Poliţia Rutieră pentru utilizarea abuzivă a benzii de urgenţă de către autovehiculele ANAF

„Am sesizat Poliţa Română pentru batjocura ANAF - DGAF de a ocupa banda de urgenţă a unei autostrăzi. Situaţia imortalizată în poza care a făcut ocolul presei, arătând un şir nesfârşit de autovehicule mergând sau staţionând demonstrează dispreţul pentru legislatia rutieră şi pentru situaţiile de reală urgenţă, precum cele la care participă autovehicule ale Salvării, Pompierilor sau Poliţiei. În aceste condiţii am solicitat Poliţiei Rutiere o verificare a acestei situaţii şi, dacă urgenţa misiunii ANAF-DGAF nu se justifică, în conformitate cu ordinul de serviciu şi circumstanţele faptei, pentru ca autovehiculele respective să se fi deplasat pe banda de urgenţă, să dispună aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare gravitaţii acestor fapte”.

 
Vă mai recomandăm
 

 

Inspectorii de la ANAF au descins pe litoral, de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu

Imagini din aceeasi galerie
  • Inspectorii de la ANAF au descins pe litoral, de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu
  • Inspectorii de la ANAF au descins pe litoral, de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu
  • Inspectorii de la ANAF au descins pe litoral, de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu
  • Turiști la Vama Veche, de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu
  • Turiști la Vama Veche de 1 Mai. FOTO: Sînziana Ionescu
  • Turiști de 1 Mai la Vama Veche. FOTO: Sînziana Ionescu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările