Imagini de la deportarea din Bărăgan, într-o expoziţie la Biblioteca I.N. Roman din Constanţa

Imagini de la deportarea din Bărăgan, într-o expoziţie la Biblioteca I.N. Roman din Constanţa

Expoziţia de la Constanţa FOTO Biblioteca Judeţeană IN Roman

Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” din Constanţa organizează expoziţia cu titlul „Deportarea în Bărăgan (1951-1956)”, rodul colaborării instituţiei cu Asociaţia Foştilor Deportaţi în Bărăgan, din Timişoara şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Filiala Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia se află în holul central al bibliotecii şi va fi deschisă în perioada iunie-august 2021.  Aceasta cuprinde materiale diverse (carte, presă, iconografie) care reflectă evenimentele de acum şapte decenii şi implicaţiile lor asupra vieţii celor care le-au trăit şi nu numai. 
 
Manifestarea este organizată în scopul aducerii în atenţia publicului a evenimentelor care au avut loc în perioada 1951-1956 şi va avea vernisajul pe data de 18 iunie 2021, la ora 10:00. Data coincide cu Ziua Victimelor Deportărilor din Perioada Regimului Comunist.
 
La vernisaj vor participa reprezentanţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanţa,  ai Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Filiala Constanţa şi istorici din cadrul Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările