Ierarh BOR: „România suferă din cauza multelor avorturi făcute. E un mare păcat care se repercutează asupra poporului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române este de părere că România suferă din cauza „marelui păcat al avorturilor“ care se repercutează asupra vieţii poporului.

Preasfinţitul Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarchal, este unul dintre subalternii direcţi ai Preafericitului Daniel, Patriarhul BOR.

În predica duminicală rostită la 24 iunie, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, la Biserica Apărătorii Patriei din Capitală, Episcopul Ieronim a evidenţiat numărul mare de avorturi care au loc în România, spunând că „avortul este un mare păcat care se repercutează asupra poporului şi asupra a ceea ce trăim“ - relatează Basilica, agenţia de presă a BOR.

Ierarhul a amintit episodul pruncuciderii ordonate de Irod şi a făcut o comparaţie cu vremurile noastre, subliniind că ,,de la anul 1989 până în prezent numai în ţara noastră, peste 23 de milioane de prunci au fost ucişi. Nu li s-a permis să se adauge neamului lor. Printre ei puteau să fie oameni importanţi care să ne ridice din acestă confuzie generală în care trăim astăzi“. Episcopul Ieronim a îndemnat ca „în această zi în care s-a născut Sfântul Ioan Botezătorul“ să fie încurajaţi „toţi cei care sunt căsătoriţi să aducă pe lume copii“.

Site-ul basilica.ro mai scrie că în omilia sa ierarhul a vorbit despre vindecarea slugii sutaşului, dorind să arate opera de mântuire a lui Hristos care nu se adresează doar poporului Israel. „Astăzi Mântuitorul nostru Iisus Hristos a chemat la Sine pe un om care nu era din neamul său, nu făcea parte din poporul ales. Dar Hristos îl lasă să se apropie pentru că nu a venit doar pentru oile pierdute ale Casei lui Israel, ci a venit pentru ca lumea viaţă să aibă şi să aibă din belşug, a evidenţiat Preasfinţia Sa“.

Ierarhul a subliniat faptul că Hristos a văzut smerenia lui „cu totul extraordinară“, iar atunci, după ce a constatat credinţa deosebită a acestui om fără noţiuni prea multe despre Dumnezeul cel Adevărat“, îl „învredniceşte să primească ceea ce cere“. Episcopul a remarcat faptul că ruga centurionului roman a fost ascultată deoarece el „nu dorea ceva pentru sine, ci dorea ceva pentru aproapele său, servitorul său bolnav, care era chiar în pericol de moarte“.

Credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie au avut ocazia de a cinsti Brâul Maicii Domnului, adus de la mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

Pe aceeaşi temă: 

Păcate neobişnuite pe care preoţii te pun să le spovedeşti. „M-am fardat, m-am dat cu ruj, cu pudră, cu creme”

Paradoxul Sfintei Treimi: un Dumnezeu unic în fiinţă, dar cu trei persoane. Cum explică teologii complicata dogmă care a marcat profund istoria umanităţii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite