Helmuth Duckadam a ieșit din operație. „A avut noroc că s-a intervenit în primele ore de la instalarea simptomelor, altfel ischemia era ireversibilă“

Helmuth Duckadam a ieșit din operație. „A avut noroc că s-a intervenit în primele ore de la instalarea simptomelor, altfel ischemia era ireversibilă“

Helmuth Duckadam pe patul de spital / Foto: Mediafax

Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a suferit în această dimineață o intervenție chirurgicală la mâna dreaptă. El s-a prezentat joi seara, la ora 22, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acuzând dureri la antebraț.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diagnosticul pus de medicul de gardă a fost de insuficiență arterială acută. El a fost internat în secția de Chirurgie Cardiovasculară, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

Analiza angiografică a relevat că Duckadam are o obstrucție arterială - altfel spus un cheag de sânge care s-a deplasat și a blocat artera.

El a fost operat vineri dimineață de șeful secției, dr. Marius Militaru. În urma intervenției chirurgicale, pacientul se simte bine, iar echipa medicală dă asigurări că Helmuth Duckadam va trece peste această problemă de sănătate.

„Va rămâne sub supraveghere medicală obligatorie un interval de 24 - 36 de ore, dar evoluția posoperatorie este bună. A avut noroc că s-a intervenit medical în primele 4 - 6 ore de la instalarea simptomelor, altfel ischemia poate fi ireversibilă", a declarat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului.

Helmuth Duckadam a mai suferit intervenții la mâna dreaptă, în urmă cu câțiva ani, când i s-a instalat un stent (un tub pentru permeabilitatea arterelor), în zona subclavie.

El se afla la mare împreună cu familia, iar joi seara se plimba pe faleză. Când a vrut să-și ridice fetița în brațe, el a avut dureri puternice la braț, ceea ce l-a determinat să se îndrepte de urgențâ către spital.

Helmuth Duckadam a fost externat. „Sunt bine, mulțumesc tuturor!"
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările