Haos în construcţii. Bloc pus în pericol de şantierul unui alt imobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bloc pus în pericol de şantierul unui nou imobil FOTO: Verde Urban
Bloc pus în pericol de şantierul unui nou imobil FOTO: Verde Urban

Locatarii blocului au solicitat instanţei să suspende autorizaţia de construcţie. Până la sentinţă, muncitorii îşi văd liniştiţi de treabă.

Un bloc din municipiul Constanţa este pus în pericol de săpăturile la fundaţia unui imobil învecinat.

„Să sperăm că lăcomia nu o să ducă într-un final la tragedii. În cartierul Tomis Plus, pe un petic de teren liber, situat pe strada Bratislava între alte 4 (!) blocuri, se construieşte un imobil P+4”, scriu cei de la Verde Urban.

Conform aceleiaşi postări, locatarii au acţionat în instanţă solicitând suspendarea autorizaţiei de construcţie. oamenii solicită ca la faţa locului să vină şi cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii „întrucât există pericol de surpare a pământului de sub blocul vecin. Deja a fost expusă instalaţia de canalizare a imobilului. Cât de aberantă poate fi o autorizaţie de construire care să permită săpături de natură să pună în pericol stabilitatea unui bloc învecinat?”, se întreabă cei de la Verde Urban.

În această după-amiază, Felicia Ovanesian, unul dintre consilierii personali ai primarului Constanţei, a declarat au fost contactaţi reprezentanţii Prefecturii Constanţa, pentru verificarea situaţiei din strada Bratislava.

Bloc in pericol de prăbusire in Constanta

„Au fost primite asigurări că, în măsura în care ISC va confirma cele reclamate de cetăţeni, incluzând pericolul de prăbuşire a construcţiei vecine, Prefectul va acţiona pentru anularea autorizaţiei. Ceea ce ar avea ca efect suspendarea imediată a acesteia şi a lucrărilor. Doar acţiunea prefectului poate avea un asemenea efect”, subliniază Felicia Ovanesian.

Bloc in pericol de prăbusire in Constanta
Bloc in pericol de prăbusire in Constanta FOTO Verde Urban

                                                  Sursa foto: Verde Urban

Bloc in pericol de prăbusire in Constanta FOTO Verde Urban

                                                       Sursa foto: Verde Urban

Citeşte şi:

La streaşina casei i-a apărut un bloc! Haosul urbanistic din nordul staţiunii Mamaia. „Legi sunt, dar nu sunt respectate”

Monolit descoperit pe plaja sălbatică de la Vadu VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite