Gratuitatea pe autobuzele RATC, menţinută de Primăria Constanţa până la degajarea drumurilor

Gratuitatea pe autobuzele RATC, menţinută de Primăria Constanţa până la degajarea drumurilor

La Constanţa se circulă în continuare gratuit cu mijloacele de transport în comun, date fiind condiţiile meteorologice care au dus la blocarea drumurilor.

Municipalitatea a făcut apel la constănţeni să lase maşinile acasă şi să nu îngreuneze traficul pe arterele înzăpezite. Anunţul a fost actualizat pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa. Facilitatea este pentru zilele de luni, 9 ianuarie şi marţi, 10 ianuarie.

„În zilele de 9 şi 10 ianuarie 2017, la solicitarea municipalităţii, călătorii pot circula gratuit cu autobuzele R.A.T.C. Constanţa“, au transmis edilii, care au adus la cunoştinţa constănţenilor şi măsurile pe care le-au luat în ultimele 24 ore.

„Primăria Municipiului Constanţa aduce la cunoştinţă următoarele:

1. Căldura şi apa caldă sunt furnizate în regim normal.

2. Transportul în comun se efectuează, în condiţii de iarnă, cu 86 de autobuze. Începând de mâine, transportul public va fi suplimentat cu 40 de autobuze, frecvenţa de circulaţie fiind de circa 10 minute. Gratuitatea pentru transportul în comun va fi prelungită până când prognoza meteorologică se va ameliora.

3. Recomandăm constănţenilor să folosească mijloacele de transport în comun, să evite folosirea autoturismelor, iar în cazul în care le folosesc, să nu blocheze căile de acces, intersecţiile şi să nu parcheze în zonele de acţiune a utilajelor de deszăpezire.

4. Pe străzile şi bulevardele din oraş se circulă în condiţii de iarnă grea. Toate utilajele acţionează în permanenţă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi împrăştierea de material antiderapant atât pe artere principale cât şi pe cele secundare.

5. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile groapa de gunoi de la Ovidiu, nu a funcţionat în ultimele 3 zile, fapt care a influenţat negativ graficele de colectarea a gunoiului menajer. Începând de astazi, situaţia s-a remediat reluîndu-se activitatea de colectare, sortare şi transport către D.E.D.M.I. Ovidiu.

6. La adapostul pentru persoanele fără locuinţă se află în prezent 26 de oameni. La căminul liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru” sunt adăpostite 16 persoane, care sunt blocate şi nevoite să rămână în Constanţa. Toate persoanele au beneficiat de cazare şi masă gratuite.

7. Reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în acţiunile de deszăpezire, care acţionează în teren, primesc din partea municipalităţii ceaiuri calde.

8. Reamintim că luni, 09.01 şi marţi, 10.01.2017, cursurile din cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa vor fi suspendate.

9. Rugăm instituţiile publice, persoanele fizice şi juridice să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheţii din zona imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea sau locuiesc şi să le depoziteze în afara părţii carosabile şi în alte locuri în care circulaţia pietonală să nu fie afectată.

Vă reamintim faptul că orice problemă poate fi semnalată permanent de constănţeni la numerele de telefon: 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanţa – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spaţii Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă – 0241/48.81.66 şi 0241/48.81.08;
Dispecerat Poliţia Locală – 0241/48.42.05.
Sesizări, imagini, filmuleţe prin whats app la numărul 0740304993“. 

Dobrogea s-a aflat sub Cod Roşu la finele săptămânii trecute, judeţul Constanţa fiind izolat de viscol, cu toate drumurile blocate, inclusiv Autostrada Soarelui. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu stratul de zăpadă din Dobrogea ce atinge pe alocuri 2 metri. În fotografie apare un bărbat, cel mai probabil muncitor de la echipajele de intervenţie ce au acţionat zilele acestea, în judeţul Constanţa, pentru degajarea drumurilor troienite de Codul Roşu.

Bărbatul ridică mâinile pentru a arăta cât de înalt este zidul de zăpadă în care s-a creat potecă.

„...Cu asemenea nămeţi s-au luptat astăzi echipele de intervenţie în judeţul Constanţa! Felicitări tuturor celor implicaţi trup şi suflet să îşi ajute semenii, indiferent dacă sunt parte a unei instituţii sau simpli cetăţeni!“, a scris Grindeanu, strângând aprecieri şi comentarii. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod Portocaliu de ger pentru zilele de luni, 9 ianuarie şi marţi, 10 ianuarie.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 


COD PORTOCALIU

În intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.


COD GALBEN

În Crişana şi în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade. 

Pe aceeaşi temă: 

Premierul Sorin Grindeanu, uimit de nămeţii înalţi de doi metri din sud-est

EXCLUSIV Militarul ISU care a ajutat o femeie să nască în şenilată: „A fost o onoare şi o bucurie pentru noi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările