Grădiniţa-ghetou din Constanţa: „Mirosul de mucegai este imposibil de suportat“

Grădiniţa-ghetou din Constanţa: „Mirosul de mucegai este imposibil de suportat“

Imagini din grădiniţa din cartierul Medeea FOTO Primăria Constanţa

Primăria Constanţa anunţă că o grădiniţă din oraşul Constanţa reprezintă un pericol pentru sănătatea celor mici. De asemenea, două săli de sport ale unor licee renumite sunt improprii desfăşurării activităţii sportive.

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanţa, a fost la Grădiniţa 34 din cartierul Medeea şi la sălile de sport ale liceelor "George Călinescu" şi Energetic. „Toate cele trei locaţii sunt spaţii improprii pentru a găzdui activităţi educaţionale: grădiniţa va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat.
 
Cele două săli de sport, vestiarele şi grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiţii intolerabile pentru un municipiu de talia Constanţei. Îmi doresc ca atunci când lucările vor fi finalizate, aceste imobile să ofere standardele pe care elevii şi cadrele didactice le merită şi le aşteaptă”, a spus viceprimarul. 
 
Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreţinerea, consolidarea, modernizarea şi dotarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din municipiul Constanţa. 59 de unităţi de învăţământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
 
Cele mai multe cheltuieli materiale vizează: reparaţii ale sălilor de clasă, ale sălilor de sport, ale grupurilor sanitare, ale acoperişurilor şi faţadelor, instalaţiilor electrice, hidroizolaţii şi termoizolaţii.
 
În afara acestor sume, Primăria Constanţa a alocat sumele necesare pentru abonamentele de acces la platformele educaţionale, precum şi pentru organizarea în cele mai bune condiţii a examenelor susţinute de elevi.
 
 
 
 
 

 

 

Vă mai recomandăm:

Şcoala Greacă din Constanţa, reabilitată cu banii turcilor. Fundaţia Maarif deschide aici o şcoală internaţională

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările