Ghidul creştinului care merge în vacanţă la mare. Cele 8 reguli trasate pe Facebook de Biserica Ortodoxă Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş

Vacanţa unui creştin la malul mării trebuie să includă câteva reguli, spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe. „Nu trebuie să facem pauză de la a fi creştini”.

Suntem în plin sezon al concediilor şi vacanţelor de vară. Mulţi oameni aleg să-şi petreacă acest timp liber la malul mării, bucurându-se de razele soarelui, nisipul cald şi valuri.

La mare, la soare, creştinul trebuie să aibă acelaşi comportament pe care-l are şi în restul zilelor. Asta susţin reprezentanţii Bisericii, iar pe pagina de Facebook a agenţiei de presă a Patriarhiei Române, Basilica, a apărut chiar şi o listă cu 8 reguli de urmat pe plajă. Vedem că unele dintre acestea sunt reguli generale de bun simţ care ar trebui să-l însoţească pe orice turist, indiferent de religie sau de locul unde îşi petrece vacanţa.

„În concedii nu trebuie să facem pauză de la a fi creştini. Perioadele de relaxare nu îşi îndeplinesc scopul dacă le petrecem în excese. Putem respecta zilele de post, putem fi decenţi şi liniştiţi chiar şi la mare. Putem lua cu noi cărţile duhovniceşti pe plajă pentru a ne fi de ajutor în orientarea atenţiei spre lucrurile care ne zidesc sufleteşte. Nu trebuie să renunţăm la Sfânta Liturghie în duminici sau să uităm a respecta darurile oferite de Dumnezeu prin natura înconjurătoare. Să-l luăm şi pe Dumnezeu cu noi în concediu”, spune părintele Visarion Alexa, citat de Basilica.

Iată cele 8 reguli:

1. Ţine zilele de post

2. Ia cu tine un metanier pentru plimbările pe malul mării

3. Mergi la liturghie duminica

4. Citeşte lecturi duhovniceşti pe plajă

5. Orientează-ţi atenţia spre lucrurile care zidesc sufleteşte

6. Comportă-te cu decenţă

7. Evită excesele

8. Ocroteşte mediul înconjurător

  Pe aceeaşi temă:

Cele 7 Sinoade Ecumenice în care s-au luat decizii ce au marcat Biserica pentru totdeauna

Percheziţii la o biserică din Arhiepiscopia Tomisului, într-un caz de pornografie infantilă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite