Gheorghe Hagi împlineşte 54 de ani. „M-am născut să câştig”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Cel mai mare fotbalist român s-a născut pe 5 februarie 1965 în comuna Săcele, judeţul Constanţa. Gheorghe Hagi a debutat în Divizia A în anul 1982.

„Cu ocazia aniversării zilei de naştere, conducerea Academiei de fotbal Gheorghe Hagi şi a FC Viitorul, colectivul tehnic şi jucătorii îi urează managerului tehnic Gheorghe Hagi un călduros La Mulţi Ani, multă sănătate, putere de muncă, bucurii, fericire şi împliniri alături de cei dragi şi cât mai multe satisfacţii pe toate planurile”, este mesajul transmis de colegii şi jucătorii lui Gheorghe Hagi.

Într-o conferinţă de presă ţinută de ziua lui, în urmă cu un an, fotbalistul explica ce reprezintă numele său: „Hagi înseamnă 'Harnic', 'A' înseamnă 'Ambiţie', 'G' e 'Generos' şi 'I' înseamna 'Iute' ... Cred că am fost iute, în orice, şi în cap, şi în picioare. D-aia am făcut-o pe fi-mea la fel, pe fi-miu la fel, că au minte. I-am făcut eu, că am fost armăsar bun, sunt ai mei”.

De asemenea, Hagi a declarat că soarta lui a fost să muncească. „Cred că am făcut foarte multe lucruri bune, toată istoria mea. [...] M-am născut să câştig, nu m-am născut să exist. Nu m-am născut cel mai bun, ci am devenit, prin muncă şi sacrificiu".

Pe 11 septembrie 1982, Gheorghe Hagi debuta în Divizia A în meciul SC Bacău – FC Constanţa 3-0. În anul următor joacă primul meci în echipa naţională, în întâlnirea Norvegia – România 0-0 (10 august 1983).

După patru ani la Sportul Studenţesc, în 1987 este transferat de Steaua Bucureşti. Avea 22 de ani, iar debutul lui a fost deosebit deoarece, în minutul 44 al finalei Supercupei Europei dintre Dinamo Kiev şi Steaua, Hagi a marcat singurul gol al partidei dintr-o lovitură liberă.

După 1990, Gheorghe Hagi a jucat la Real Madrid, Brescia, FC Barcelona, Galatasaray. A jucat în 124 de meciuri pentru Echipa Naţională a României, marcând 35 de goluri.

Pe aceeaşi temă:

Mesajul lui Hagi de ziua României se îndreaptă spre cei care ne conduc: unde vrea „Regele“ mai multe investiţii

Ianis Hagi, cel mai bun din România: Cifrele dovedesc că fiul „Regelui“ a fost cel mai productiv fotbalist din 2018

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite