George Becali a cerut Judecătoriei Medgidia dreptul a avea telefon în penitenciar şi de a merge la slujbe religioase

George Becali a
cerut Judecătoriei Medgidia dreptul a avea telefon în penitenciar şi de a merge
la slujbe religioase

George Becali aşteaptă decizia Judecătoriei Medgidia de săptămâna viitoare.

George Becali a cerut joi, la Judecătoria Medgidia să aibă dreptul de a avea un telefon mobil în închisoare şi de a putea merge la muncă, dar şi la biserică, fără pază. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 17 septembrie.

George Becali a fost adus joi la Judecătoria Medgidia, el susţinând în faţa instanţei că are anumite drepturi care i-ar fi încălcate de către conducerea Penitenciarului Poarta Albă. Avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a declarat joi, că în acest dosar clientul său solicită mai multe drepturi.

“E vorba de o contestaţie formulată de domnul Becali în legătură cu respectarea unor drepturi: dreptul de a se deplasa la muncă în exteriorul penitenciarului fără pază, dreptul de a deţine şi folosi telefon mobil şi dreptul de a participa la activităţile religioase, de asemenea în afara penitenciarului, fără pază, în zilele de duminică”, a explicat Bogdan Vlad. Avocatul susţine că reprezentanţii penitenciarului nu i-au respectat niciodată statutul de persoană care execută pedeapsa în regim deschis.  Judecătoria Medgidia a amânat pronunţarea în acest caz pentru data de 17 septembrie.

George Becali a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, dar şi în dosarul “Valiza”. El îşi execută pedeapsa la secţia exterioară de la Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă. Becali a mai depus în instanţă cereri pentru întreruperea temporară a executării pedepsei pe motive medicale, dar şi pentru scurtarea pedepsei, care au fost respinse de magistraţi.

Vă mai recomandăm:

UPDATE Pedeapsa lui George Becali nu va fi micşorată, Tribunalul Constanţa a respins solicitarea acestuia

Victor Ciorbea, în calitate de Avocat al Poporului, a dispus o anchetă la penitenciar la plângerile lui Gigi Becali
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: