Fregata Regina Maria se întoarce mâine din misiune GALERIE FOTO

Fregata Regina Maria se întoarce mâine din misiune GALERIE FOTO

Fregata „Regina Maria“

Luni, la ora 10.30, fregata „Regina Maria“ soseşte în Portul Militar Constanţa. Nava a participat la o misiune în Marea Mediterană, executată în cadrul operaţiei NATO „Active Endeavour”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava militară românească a executat,în perioada 1-30 noiembrie, misiuni specifice de prevenire şi combatere a terorismului şi a traficului ilegal, alături de alte nave şi forţe aflate sub comandă NATO.

Pentru această misiune, care a reprezentat ce-a de-a şasea participare a Forţelor Navale Române la Operaţia “Active Endeavour”, fregata comandată de comandorul Valentin Iacoblev a avut la bord un echipaj format din 205 marinari.

Click pe poze pentru galerie foto!

La ceremonia de mâine vor participa familiile membrilor echipajului, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.


Fregata „Regina Maria” are un deplasament de 4.900 tone, lungimea de 148,2 metri, lăţimea de 14,75 metri şi un pescaj maxim de 6,4 metri. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri şi dispune de o autonomie de 4.500 mile marine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările